Τον Όθωνα Ηλιόπουλο προτείνει ο Κασσελάκης για πρόεδρο του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς

Τον Όθωνα Ηλιόπουλο προτείνει ο Κασσελάκης για πρόεδρο του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς
Οθων Ηλιόπουλος (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

«Ο ιατρός, πανεπιστημιακός και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όθων Ηλιόπουλος θα προταθεί για τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία που θα συνεδριάσει στις 4 Ιουλίου» αποκαλύπτουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μόλις λίγους μήνες, είχε ακουστεί πολύ έντονα πως ο καθηγητής του Harvard θα παραιτούνταν από τη βουλευτική του ιδιότητα, λόγω του φόρτου εργασίας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Τελικά όχι μόνο παραμένει βουλευτής, αλλά φαίνεται πως θα αναλάβει και μία σημαντική θέση υψηλού συμβολισμού στο ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς.

«Στο πρόσωπο του Δρ. Όθωνα Ηλιόπουλου διασταυρώνονται εδώ και πολλά χρόνια οι έννοιες της συνεισφοράς στον άνθρωπο, της πανεπιστημιακής αριστείας, η οποία έχει δοκιμαστεί με επιτυχία έξω από τα σύνορα της χώρας μας και της πολιτικής δράσης, πάντοτε με γνώμονα τα συμφέροντα και τις αγωνίες της κοινωνικής πλειοψηφίας» λένε από την Κουμουνδούρου και συμπληρώνουν:

«Ακριβώς αυτά τα στοιχεία είναι που τον καθιστούν ιδανικό για τη θέση του επικεφαλής του αναγνωρισμένου Ινστιτούτου, το οποίο από το 1997 που ιδρύθηκε υπηρετεί με συνέπεια την ενδυνάμωση των αξιών της Αριστεράς, προωθώντας συστηματικά την εμβάθυνση της γνώσης γύρω από τα σύγχρονα κοινωνικά, οικολογικά, πολιτικά και πολιτισμικά ζητήματα, και τη διερεύνηση των αναδυόμενων κοινωνικών μεταβολών».

Το Βιογραφικό του Όθωνα Ηλιόπουλου:

Τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως, εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία στο University of Wisconsin Medical School και στην Ογκολογία στο Dana-Farber Cancer Institute and Harvard Medical School. Κατέχει τις ειδικότητες Παθολογίας και Ιατρικής Ογκολογίας. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής και Κλινικός Ογκολόγος στο Harvard Medical School και στο Massachusetts General Hospital Cancer Center. Ο Δρ. Ηλιόπουλος είναι γιατρός ερευνητής και το επιστημονικό ενδιαφέρον του Εργαστηρίου του εντοπίζεται στην ανακάλυψη μοριακών στόχων για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου. Είναι μέλος επιτροπών στρατηγικού σχεδιασμού στο Dana-Farber/Harvard Cancer Center και έχει μακρόχρονη εμπειρία στον σχεδιασμό, μελέτη και εκτέλεση στρατηγικών στην Ιατρική εκπαίδευση και βασική βιοιατρική έρευνα.

Διαβάστε επίσης:

Η πρώτη αντίδραση μετά το κείμενο κριτικής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κασσελάκης δεν φοβούνται τον διάλογο»

Δένδιας για αγορά 20 αεροσκαφών F35: «Θα διασφαλίσουν τη δυνατότητα αποτροπής οποιασδήποτε απειλής»

Κασσελάκης για σκάνδαλο υποκλοπών: «Ανοίγει ο δρόμος για προανακριτική» – Πρόσκληση σε ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter