Τον κακό μας και τον ανάποδο καιρό

Τον κακό μας και τον ανάποδο καιρό

Εφόσον η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεδειγμένα ποντάρει κυρίως στις κλιματολογικές συνθήκες (στον καλό μας τον καιρό) για να παρουσιάσει ένα success story της πορείας του εθνικού επιχειρησιακού εμβολιαστικού προγράμματος με το βαρύγδουπο όνομα «Ελευθερία», τότε να ετοιμαζόμαστε και για τις τραγικές συνέπειες που θα ακολουθήσουν (στον κακό μας τον καιρό και τον ανάποδό μας).

Αυτό ακριβώς ζήσαμε το περυσινό «ανέμελο» καλοκαίρι. Στις 30/6/2020 ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει συνολικά 192 θανάτους στη χώρα, ενώ λίγο νωρίτερα (13/6/2020) ο πρωθυπουργός από τη Σαντορίνη είχε διακηρύξει: «Νικήσαμε την πανδημία […] ελάτε στην Ελλάδα, πείτε στους φίλους σας ότι έχουμε ανοίξει κι ότι είναι καλοδεχούμενοι», με αποτέλεσμα τον Ιούνιο του 2021 οι νεκροί συνολικά στη χώρα να πλησιάζουν τις 13.000!

Για τους εμβολιασμούς ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην εισήγησή του στο τελευταίο ΠΣ του ΣΥΡΙΖA: «Ο εμβολιασμός, παρά τις καθυστερήσεις, τα προβλήματα και τις απαράδεκτες αποφάσεις της επιτροπής, που εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση, είναι η μόνη άμυνα που διαθέτει η ανθρωπότητα απέναντι στον φονικό ιό και αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης».

«Ο χάρτης δεν είναι η περιοχή» έλεγε ο διανοητής Αλφρεντ Κορζίμπσκι, στην προσπάθειά του να κάνει ευκρινές ότι είναι άλλο πράγμα η πραγματικότητα και εντελώς διαφορετικό πράγμα ο χάρτης που αποτυπώνει την αντίληψη που έχουμε για την πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση φυσικά και έχει αποτυπωμένο χάρτη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μόνο που ο χάρτης απέχει παρασάγγας από την καταγραφή της πραγματικότητας στην οποία βρίσκονται τόσο το ΕΣΥ όσο και το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Παρά το γεγονός ότι τα δημόσια νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μίας νόσου –με τραγικές συνέπειες για τους ασθενείς χωρίς Covid–, υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 4.000 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία εκτός ΜΕΘ, δηλαδή ποσοστό μεγαλύτερο του 30%.

Ταυτόχρονα, ο «χάρτης» των εμβολιασμών (με δημιουργική αριθμητική) αποτυπώνει την «εθνική γραμμή Μαζινό», που μόνο ως άσκηση επί χάρτου μπορεί να εκληφθεί.

Κατά τη συνάντησή του με την Ευρωπαία επίτροπο για θέματα Υγείας Στέλλα Κυριακίδου ο πρωθυπουργός ανάφερε ότι «στην Ελλάδα έχουμε ξεπεράσει αισίως τα 7,5 εκατομμύρια εμβόλια τα οποία έχουν χορηγηθεί σε συμπολίτες μας».

Η πραγματικότητα είναι ότι 4,5 εκατ. είναι οι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μία δόση και μόλις 3 εκατ. και με τις δύο δόσεις, που σημαίνει απλώς ότι το ποσοστό ανοσίας των πλήρως εμβολιασμένων και όσων έχουν νοσήσει ξεπερνά το 30%.

Η συζήτηση που εσκεμμένα άνοιξε η κυβέρνηση περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού αλλά και η προσβλητική και «φτηνή» πολιτική με το 150άρι στη νεολαία αποτελούν ένα ακόμη προπέτασμα καπνού, πίσω από το οποίο κρύβεται η μετάθεση των ευθυνών της στους πολίτες για άλλη μια φορά.

Και στους εμβολιασμούς η κυβερνητική εικόνα θυμίζει τον συγγραφέα Ρέιμοντ Τσάντλερ:

«Από τα δέκα μέτρα φαινόταν πολύ κομψή. Από τα τρία μέτρα φαινόταν σαν να είχε φτιαχτεί για να φαίνεται από τα δέκα μέτρα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter