Τομή στη θεραπεία της φαλάκρας: Διαπιστώθηκε ότι η ζάχαρη διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών

Τομή στη θεραπεία της φαλάκρας: Διαπιστώθηκε ότι η ζάχαρη διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών

Μια ένωση ζάχαρης -2-δεοξυ-D-ριβόζη (2dDR)- που υπάρχει φυσικά στο ανθρώπινο σώμα θα μπορούσε να είναι η θεραπεία για τη φαλάκρα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι αυτό το γλυκό διάλυμα ήταν επιτυχές στην τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών σε ποντίκια.

Συγκεκριμένα, η ζάχαρη βρέθηκε να είναι εξίσου αποτελεσματική στην αναγέννηση των μαλλιών με ένα υπάρχον φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της τριχόπτωσης. Αυτή η «πολλά υποσχόμενη» ανακάλυψη παρέχει ελπίδα στην αναζήτηση μιας θεραπείας για την ανδρική φαλάκρα, γνωστή και ως ανδρογενής αλωπεκία, η οποία πλήττει έως και τους μισούς άνδρες παγκοσμίως.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, σε συνεργασία με συναδέλφους τους στο Πακιστάν, ανακάλυψαν ότι η εφαρμογή μιας μικρής δόσης του φυσικού σακχάρου, που ονομάζεται 2-δεοξυ-D-ριβόζη (2dDR), διεγείρει την αναγέννηση των μαλλιών σε ποντίκια. Το σάκχαρο παίζει «θεμελιώδη» ρόλο σε διάφορες βιολογικές διεργασίες τόσο στα ζώα όσο και στους ανθρώπους, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, επιστήμονες από το Σέφιλντ και το Πακιστάν μελετούσαν πώς αυτή η ζάχαρη μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση πληγών, προωθώντας το σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, παρατήρησαν ότι τα μαλλιά γύρω από τις πληγές που επουλώνονταν, έμοιαζαν να αναπτύσσονται ταχύτερα από εκείνες που δεν είχαν υποστεί θεραπεία.

Για να εμβαθύνουν περισσότερο, οι ερευνητές δημιούργησαν αίτια φαλάκρας σε ποντίκια και διαπίστωσαν ότι η εφαρμογή μιας μικρής δόσης του φυσικού σακχάρου βοήθησε στο σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων, οδηγώντας στην αναγέννηση των μαλλιών, αναφέρει το Yorkshire Live.

Η εκ των ερευνητών και ομότιμη καθηγήτρια μηχανικής ιστών στο University of Sheffield, Sheila McNeil δήλωσε ότι «η εργασία μας δείχνει ότι η απάντηση στη θεραπεία της τριχόπτωσης μπορεί να είναι τόσο απλή, όσο είναι η χρήση μιας φυσικής ζάχαρης δεοξυριβόζης για την ενίσχυση της παροχής αίματος στους θύλακες των τριχών, ώστε να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη των μαλλιών».

Διαβάστε επίσης

Ερχεται νέο κύμα ακρίβειας στα τρόφιμα – Την ανιούσα έχουν πάρει οι τιμές παραγωγού με κύρια αιτία το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα

Σκάνδαλο υποκλοπών: Μετά από 1,5 χρόνο ανακάλυψαν αυτό που αποκάλυψε το Documento για κοινό κέντρο ΕΥΠ-Predator

Πραξικόπημα στη Βουλή με το Πόθεν Έσχες – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Postcards from Greece…

Καιρός: Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία

Κλασικός αλλά και νέος Αλμοδόβαρ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter