Τόκιο 2020: Ο Μπατούμ έστειλε τους Γάλλους στον τελικό του μπάσκετ

Τόκιο 2020: Ο Μπατούμ έστειλε τους Γάλλους στον τελικό του μπάσκετ

Μία καθαρή τάπα του πολύπειρου Νικολά Μπατούμ στον Κλέμεν Πρέπελιτς 1’’ πριν το τέλος έστειλε την Εθνική Γαλλίας στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, όπου περιμένουν οι ΗΠΑ.

Η Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς και η Αυστραλία θα αναμετρηθούν στον μικρό τελικό. Οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν ξημερώματα Σαββάτου στη Σαϊτάμα.

Η Γαλλία νίκησε τη Σλοβενία με 90-89, αφού προηγήθηκαν τρίποντο του Πρέπελιτς και άστοχο σουτ του Ντε Κολό. Η διαφορά έφτασε και τους 10 πόντους, αλλά το φινάλε παίχτηκε πάνω σε τεντωμένο σχοινί. Ο Νάντο Ντε Κολό πέτυχε 25 πόντους και ο Εβάν Φουρνιέ 23 για τους «μπλε».

Ο υπέροχος Ντόντσιτς τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους, 5/18 σουτ, 18 ασίστ και 10 ριμπάουντ. Ο Τόμπι πρόσθεσε 23 για τη Σλοβενία.

Η ομάδα των ΗΠΑ συνέτριψε τους Αυστραλούς με 97-78 (ημίχρονο 42-45), μολονότι έχανε με διψήφιες διαφορές στα πρώτα 15 λεπτά του άλλου ημιτελικού. Ο Κέβιν Ντουράντ πέτυχε 25 πόντους και ο Ντέβιν Μπούκερ των Φίνιξ Σανς 23, ενώ οι συμπαίκτες του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, Χόλιντεϊ και Μίντλετον, έβαλαν από 11. Ο Πάτι Μιλς ήταν πρώτος σκόρερ της Αυστραλίας με 15 πόντους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter