Τόκιο 2020 – Ιστιοπλοΐα : Σε ρυθμό μεταλλίου οι Μάντης-Καγιαλής

Σε τροχιά μεταλλίων παραμένουν οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο Παύλος Καγιαλής και Παναγιώτης Μάντης στην κλάση 470 της ιστιοπλοΐας στο Τόκιο.

Μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης ιστιοδρομίας (από τις 10+1), το ελληνικό δίδυμο βρίσκεται στην 5η θέση της γενικής κατάταξης, σε απόσταση αναπνοής την τριάδα που προπορεύεται. Στις σημερινές κούρσες, οι Μάντης-Καγιαλής τερμάτισαν 3οι και 9οι και μετρούν 14 βαθμούς ποινής, ενώ το τρίτο στην κατάταξη πλήρωμα έχει 13.

Η Βασιλεία Καραχάλιου υποχώρησε στην 9η θέση με 79 βαθμούς ποινής μετά την έβδομη και όγδοη κούρσα στα Laser Radial και ελπίζει να προλάβει την ιστιοδρομία των μεταλλίων την Κυριακή, αν και δεν συνέχισε στον αρχικό ρυθμό.

Ο Βύρων Κοκκαλάνης ολοκλήρωσε τον αγώνα του στα RS:X στην 11η θέση και δεν θα συμμετάσχει στον αγώνα των μεταλλίων, όπου προκρίνονται μόνο οι δέκα πρώτοι αθλητές. Στην ίδια κατηγορία, η Κατερίνα Δίβαρη έμεινε 19η στην τελική κατάταξη.

Ο Γιάννης Μιτάκης βρίσκεται 11ος στα Finn μετά τις πρώτες έξι ιστιοδρομίες, με 44 βαθμούς ποινής.

Το πλήρωμα των 470 στις γυναίκες, Αριάδνη Σπανάκη και Αιμιλία Τσουλφά, βρίσκονται στη 17η θέση με 39 βαθμούς ποινής μετά από τέσσερις ιστιοδρομίες, αφού δεν πήγαν καλά σήμερα (αποκλεισμός στην τρίτη ιστιοδρομία και 17εςστην τέταρτη).