Αυτός, αυτή και τα μυστήρια της Αντιπάρου.
Το τετ α τετ με τον φίλο Ιάσονα Τσάκωνα των Paradise Papers και των αμφιλεγόμενων επενδύσεων
Η σύλληψη-κράτηση δύο φωτορεπόρτερ επί 5,5 ώρες για να μην καταγράψουν τις συναντήσεις
-ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ: «Ζητήματα Γεωπολιτικής και ισχύος στα ελληνοτουρκικά». Το πρώτο από τα τρία άρθρα που γράφει στο Documento ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.
– ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: «Επιτελικές» λαθροθηρίες χωρίς τέλος με τα αναδρομικά
– ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ DEAL: Περίεργα παιχνίδια στο Ελληνικό
Η «συνδρομή» της κυβερνητικής φιέστας με τις μπουλντόζες στην αγοραπωλησία μετοχών ενώ το project μένει στα χαρτιά
– ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Παίζει ένθερμα τένις…
– Ο Ι.Σ.Καριώτης σκιαγραφεί την άξια εκπρόσωπο των «αρίστων» του Μητσοτάκη. Οντα βουλιμικά για εξουσία και λεφτά, υπεροπτικά μέχρις αναίδειας και αναιδή μέχρις απευθείας ανάθεσης.
– ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Πέφτουν οι «γαλάζιες» μάσκες στην υγεία
– ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Σκληρό καλοκαίρι, αβέβαιος χειμώνας
– ΕΡΕΥΝΑ Οι «άθλιοι» των ελληνικών φυλακών
– ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ «Το ISIS μου πήρε το πόδι και ο ρατσισμός την ακοή μου»
– ΗΠΑ: Ο Τραμπ πληρώνει τη βουτιά της οικονομίας
Σε αυτό το τεύχος αρθρογραφούν: Δημήτρης Βίτσας, Κρίτων Αρσένης, Απόστολος Κρυωνίδης, Αρις Καζάκος, Μαρία Καραμεσίνη
Και όπως κάθε Κυριακή μαζί το docville: Ο θρυλικός leader των Jethro Tull Ιαν Αντερσον μιλάει αποκλειστικά στο docville για το ροκ, τα ναρκωτικά και τη σημερινή Ευρώπη
https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/08/02/5f264b9c825e6323463ca0b2.pdf
Ο Ίαν Άντερσον των Jethro Tull αποκλειστικά στο Docville
«Είμαι πολύ βαρετός, είμαι σαν τον πιο βαρετό θείο σας» λέει ο Ίαν Άντερσον στην Έμυ Ντούρου, σε μια κουβέντα για το χτες και το σήμερα, λίγες μέρες προτού οι Jethro Tull επισκεφτούν την Αθήνα για τη συναυλία τους στην Τεχνόπολη (12/9).
-Η Μαριλένα Τριανταφυλλίδου (σκηνοθέτις – καλλιτεχνική διευθύντρια Artika), ο Βασίλης Κουκαλάνι (ηθοποιός, σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός υπεύθυνος της ομάδας Συντεχνία του Γέλιου) και η Βάσια Παρασκευοπούλου (σκηνοθέτις, συγγραφέας, Ομάδα Μικροί Πυροτέχνες) γράφουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νεανικό και παιδικό θέατρο, το οποίο έχει μείνει εκτός κρατικής στήριξης.
– Η δρ Αστικής Κοινωνικής Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Νικολίνα Μυωφά γράφει για το Δουργούτι, τον αρμενικό συνοικισμό στον Νέο Κόσμο, από τις απαρχές του γειτονιάς έως σήμερα.
– Βιβλία για το καλοκαίρι: μυθιστορήματα, νουβέλες, διηγήματα, μελέτες αλλά και ιστορίες από τις μέρες της καραντίνας.
– Ο Παναγιώτης Φρούντζος γράφει για το φωτεινό αμερικανικό καλοκαίρι της μεσοαστικής τάξης, όπως αποτυπώθηκε στο φιλμ Kodachrome τη δεκαετία του ’50.
– Η ειδική γραμματέας της Εταιρείας Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος Ελένη Καρασαββίδου και η σκηνοθέτις και ηθοποιός Αναστασία Πολίτη γράφουν για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ρομά, του Αφανισμού τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 2 Αυγούστου.
– Ο Γιώτης Ντόρτογλου ο οποίος δημιουργεί 3D αναπαραστάσεις μνημείων μιλάει στη Μαρίνα Αγγελάκη για την ψηφιακή ανάπλαση που έκανε σε ιστορικά τοπόσημα και γωνιές της Θεσσαλονίκης.