Το Βέλγιο αποσύρεται από το τρίαθλο – Αθλήτρια αρρώστησε αφού «κολύμπησε στον Σηκουάνα»

Το Βέλγιο αποσύρεται από το τρίαθλο – Αθλήτρια αρρώστησε αφού «κολύμπησε στον Σηκουάνα»

Η Ολυμπιακή Επιτροπή του Βελγίου ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα αποσύρει την ομάδα της από το τρίαθλο μεικτής σκυταλοδρομίας, αφού αρρώστησε μία αθλήτρια που κολύμπησε στον Σηκουάνα.

Η Κλερ Μισέλ, η οποία αγωνίστηκε στο τρίαθλο γυναικών στο Παρίσι την Τετάρτη, «δυστυχώς είναι άρρωστη και θα πρέπει να αποσυρθεί από τον αγώνα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Βελγική Ολυμπιακή και Διαομοσπονδιακή Επιτροπή.

Ενώ η Ολυμπιακή ομάδα δεν περιέγραψε την ασθένεια της Μισέλ ούτε αναφέρθηκε στον Σηκουάνα, η βελγική εφημερίδα De Standaard ανέφερε ότι η αθλήτρια νοσηλεύτηκε για λοίμωξη από E. coli την Κυριακή. Τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά εντερικά και ιατρικά προβλήματα.

Το τρίαθλο μεικτής σκυταλοδρομίας έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί τη Δευτέρα, με το τμήμα κολύμβησης να είναι προγραμματισμένο για τον Σηκουάνα. Η δήλωση δεν διευκρίνισε την ασθένεια της Μισέλ, αλλά έρχεται μετά από ανησυχίες για την ποιότητα του νερού του ποταμού. Οι διοργανωτές είχαν πει ότι τα επίπεδα βακτηρίων στο ποτάμι ήταν σε επίπεδο που θεωρούνταν ασφαλές για τους αθλητές.

Διαβάστε επίσης: «Είδα και ένιωσα πράγματα που δεν θέλω να σκέφτομαι»: Αθλήτρια περιγράφει πώς ήταν το κολύμπι στον Σηκουάνα

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Claire Michel (@clairemicheltri)

Η βελγική επιτροπή δήλωσε ότι «ελπίζει ότι θα αντληθούν μαθήματα για τους μελλοντικούς αγώνες τριάθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες», προσθέτοντας: «Σκεφτόμαστε εδώ τις εγγυήσεις για τις ημέρες προπόνησης, των αγωνιστικών ημερών και της μορφής του αγώνα, τα οποία πρέπει να διευκρινίζονται εκ των προτέρων και  να διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει αβεβαιότητα για τους αθλητές, το περιβάλλον και τους υποστηρικτές».

Ελβετοί αξιωματούχοι δήλωσαν το Σάββατο ότι ο τριαθλητής Άντριεν Μπρίφοντ, ο οποίος επίσης κολύμπησε στον Σηκουάνα την Τετάρτη, αρρώστησε από στομαχική λοίμωξη. Ωστόσο, είπαν ότι ήταν «αδύνατο να πει» εάν συνδέεται με την κολύμβηση και ότι οι άλλες αποστολές τους είπαν ότι κανένας από τους τριαθλητές τους δεν είχε αναφέρει προβλήματα στο στομάχι.

Ελβετοί αξιωματούχοι δήλωσαν σε ενημέρωση την Κυριακή ότι ο Σίμον Βέστερμαν, ο οποίος είχε προγραμματιστεί να αντικαταστήσει το Μπρίφοντ, έπρεπε επίσης να αποσυρθεί λόγω γαστρεντερικής λοίμωξης. Ο Βέστερμαν δεν είχε συμμετάσχει σε καμία κολύμβηση στον Σηκουάνα, ανέφερε η δήλωση.

Η ελβετική ομάδα εξακολουθούσε να σχεδιάζει να αγωνιστεί στη μικτή σκυταλοδρομία τη Δευτέρα, ανέφερε η δήλωση.

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήρια: Πανικός στις διεθνείς αγορές – Μεγάλη «βουτιά» στην Ασία σε μετοχές και κρυπτονομίσματα

Καμπανάκι πολέμου: «Πιθανή μια επίθεση Ιράν- Χεζμπολάχ στο Ισραήλ τις επόμενες 24 ώρες» λένε οι ΗΠΑ

Σκάνδαλο υποκλοπών: Αδειλίνη και Ζήσης «μπάζωσαν» την έρευνα

Κύρτσος για ακρίβεια ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και ΦΠΑ: 1 στα 4 ευρώ πάει στο κομματικό διαπλεκόμενο κράτος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter