Το θράσος του Αυγενάκη

Η ΑΕΚ με αφορμή την απόφαση του αθλητικού δικαστή για τον επανορισμό του μη διεξαχθέντος αγώνα της με τον Ατρόμητο εξέδωσε ανακοίνωση η οποία κατέληγε ως εξής: «Ανεχόμαστε επί τέσσερα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον χειρότερο υφυπουργό Αθλητισμού από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους. Δηλώνουμε την αγανάκτησή μας και λέμε την τελευταία μας λέξη: Φτάνει πια, δεν πάει άλλο»!

Η ΑΕΚ βάλλει κατά του Λ. Αυγενάκη για ένα θέμα με το οποίο το υφυπουργείο Αθλητισμού φαινομενικά δεν έχει καμιά σχέση. Και δεν μπορεί να το κάνει τυχαία. Ο υφυπουργός ανοίγει αντί να κλείνει πληγές με τις κινήσεις και τις αποφάσεις του, με κορυφαίο παράδειγμα τις τελευταίες ημέρες την αναστολή του πρωταθλήματος της ΣΛ2 λόγω διαφωνίας για την κατανομή των χρημάτων από το στοίχημα. Ο Αυγενάκης από 280.000 ευρώ έδινε 56.000 ευρώ στις ομάδες της μικρής λίγκας, ενώ στις ΠΑΕ της ΣΛ1 ανέβασε το ποσό από το 1 στο 1,5 εκατ. ευρώ! Είναι προφανές ότι ήθελε να ικανοποιήσει τους μεγάλους και του ήταν αδιάφορο αν θα αντιδρούσαν οι μικροί.

Ο Λ. Αυγενάκης με τον ν. 4809/2021 δημιούργησε τη ΣΛ2 με 34 ομάδες, ωστόσο μεσοβδόμαδα σε ομιλία του στη Βουλή ανέφερε ότι «η κατηγορία-έκτρωμα είναι κατόρθωμα της ΕΠΟ…». Η ομοσπονδία δεν νομοθετεί και ο υφυπουργός εμπνεύστηκε την υπερκατηγορία, η οποία δεδομένα δεν θα ήταν βιώσιμη λόγω έλλειψης πόρων. Το πρωτάθλημα της ΣΛ2 δεν πρόκειται να αρχίσει αν οι ομάδες δεν εισπράξουν τα χρήματα που τους υποσχέθηκαν, διότι οι μισές απ’ αυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ούτε πούλμαν να μισθώσουν. Είναι όμως τέτοιο το θράσος του Αυγενάκη που χρεώνει στην ΕΠΟ τον… θάνατο μιας επαγγελματικής κατηγορίας.