Το τέρας της οπαδικής βίας καραδοκεί

Το τέρας της οπαδικής βίας καραδοκεί

Εχουν περάσει 14 μήνες από τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού, η δίκη των δώδεκα κατηγορουμένων βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο το τέρας της οπαδικής βίας καραδοκεί και εμφανίζεται ανά τακτά διαστήματα αποδεικνύοντας ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην πράξη κρίνονται αναποτελεσματικά:

•Αρχές της εβδομάδας ανεγκέφαλοι προκάλεσαν ζημιές και φθορές στο γυμναστήριο του τμήματος πυγμαχίας του Αρη. «Η οπαδική βία πρέπει να σταματήσει τώρα, πριν κλάψουμε και άλλους νεκρούς, πριν δούμε και άλλες μαυροφορεμένες μάνες» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τμήμα πυγμαχίας του συλλόγου, αλλά ουδείς αρμόδιος συγκινήθηκε.

• Πριν από μία εβδομάδα, επίσης, μια παρέα φιλάθλων του Ηρακλή που βρισκόταν σε ουζερί στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών δέχτηκε άγρια επίθεση με ρόπαλα από 15-20 κουκουλοφόρους! Τρία άτομα τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο ΑΧΕΠΑ.

• Στις 26/3 έξι άτομα πλησίασαν δύο νεαρούς στο κέντρο της Αθήνας, τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και στη συνέχεια τους τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο σε χέρια και πόδια!

• Στις 22/3 μπροστά στο Εφετείο Αθηνών και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη εκδίκαση ποινικής υπόθεσης με οπαδικό υπόβαθρο, ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκε και μαχαίρωσε έναν οπαδό.

Αυτά τα κρούσματα έλαβαν χώρα σε χρονικό διάστημα μόλις δέκα ημερών! Για την παρατεταμένη έξαρση οπαδικής βίας δεν υπάρχει καμία σοβαρή αντίδραση από την πολιτεία. Προφανώς ο αρμόδιος υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης θεωρεί πως έχει λύσει (και) το πρόβλημα του χουλιγκανισμού στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά τα απανωτά περιστατικά τον διαψεύδουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter