Το συγκινητικό βίντεο για τις ευρωεκλογές που έγινε viral

Viral έχει γίνει η ταινία μικρού μήκους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τίτλο «Αποφάσισε για το Μέλλον Σου» ενόψει των ευρωεκλογών του 2019.

Το τρίλεπτο κλιπ του βραβευμένου Frédéric Planchon έχει συγκεντρώσει πάνω από 90 εκατομμύρια views αφού προκαλέι ιδιαίτερη συγκίνηση σε οποίον το βλέπει.

Το βίντεο αρχίζει με μια μαύρη οθόνη από την οποία ξεπροβάλει ένα μωρό μέσα στη μήτρα. «Σήμερα γεννιέμαι», λέει η φωνούλα του μικρού κοριτσιού και τα επόμενα λογάκια του σχηματίζουν τη φράση που διερωτώνται όλοι οι Ευρωπαίοι σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς: «Πώς θα είναι ο κόσμος στον οποίο θα μεγαλώσουμε;»…

Το μήνυμα του βίντεο του Ευρωκοινοβουλίου απευθύνεται στο αίσθημα ευθύνης των 427 εκατομμυρίων που έχουν δικαίωμα ψήφου στις ευρωεκλογές του 2019 καλώντας τους να πάνε στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

«Όλοι μας μπορούμε να αφήσουμε ένα αποτύπωμα, αλλά μαζί μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά. Αποφάσισε για την Ευρώπη που θέλεις να μεγαλώσω», λέει.

ο κλιπ συνοδεύεται από υπότιτλους στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ καθώς και άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, διαφορετικές εκδοχές για συγκεκριμένες χώρες στην ίδια γλώσσα -33 στο σύνολό τους-.

Οι ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν σ’ όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ μεταξύ 23 και 26 Μαΐου θα κρίνουν το μέλλον και την κατεύθυνση που θα πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Choose Your Future – European Elections 23-26 May

Ετικέτες