Το σχόλιο Τσίπρα στο twitter – Τι είπε για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης

Το σχόλιο Τσίπρα στο twitter – Τι είπε για  το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης

«Η ενίσχυση της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ αποτελεί βασικό πυλώνα για την κοινωνική συνοχή και την ενίσχυση της αποδοχής της ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Η επένδυση στη μικρομεσαία καινοτόμα επιχειρηματικότητα θα τονώσει την ανάπτυξη», ανέφερε ο πρωθυπουργός σε σχόλιό του στο twitter.

Την επιδίωξη της κυβέρνησης για άμεσο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης «ώστε να μην αμφισβητηθεί το θετικό μομέντουμ που έχει δημιουργηθεί και να καταφέρει η χώρα να βγει μπροστά με περισσότερη αισιοδοξία» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για την ενεργοποίηση του Υπερταμείου Συνεπενδύσεων (Equity Fund of Funds).

«Το 2017 η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη με υψηλούς ρυθμούς» τόνισε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε τη «βαθιά πίστη» της ελληνικής κυβέρνησης ότι «δεν υπάρχει κανένας ευρωπαϊκός θεσμός που να επιθυμεί να διασαλευθεί αυτός ο οδικός χάρτης και η πορεία εξόδου από την κρίση» ή «να αποθαρρυνθούν οι επενδυτές και να αποδυναμωθεί η ανάκαμψη της χώρας».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε δε πως το 2016 «ανακτήσαμε την αναπτυξιακή μας δυναμική, πραγματοποιήσαμε μία δημοσιονομική προσαρμογή υπερκαλύπτοντας τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα». Όπως ανέφερε, «η αλλαγή αυτή της πορείας της οικονομίας που συντελέστηκε το τελευταίο διάστημα δεν είναι αποτέλεσμα της εσωτερικής υποτίμησης, αλλά της εφαρμογής ενός σχεδίου δραστικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην οικονομία».

Σχετικά με το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η κίνηση αυτή ανοίγει σημαντικούς ορίζοντες, κάνοντας λόγο για πολλαπλασιαστικό θετικό αντίκτυπο για την ελληνική οικονομία. «Το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών είναι μια επενδυτική πλατφόρμα που θα έχει πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα καινοτόμο σχήμα για την επιχειρηματικότητα που συνδυάζει τη χρηματοδότηση, την εμπειρία από θεσμικούς φορείς και την ευελιξία για τη δημιουργία επιτυχημένων επενδύσεων.

Μάλιστα, άφησε και ένα καρφί για τον κ. Σόιμπλε, λέγοντας πως ο ΟΟΣΑ, οι θεσμοί και «σχεδόν όλοι» οι εκπρόσωποι των κρατών στο Eurogroup αναγνωρίζουν τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για συνολικό οικονομικό όφελος για την Ελλάδα ύψους 1 δισ. ευρώ. Το εν λόγω ταμείο θα συγκεντρώσει πόρους από ευρωπαϊκά διαρθρωτικά κεφάλαια, από κρατικούς πόρους και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, ενώ εξαιτίας των συνεργιών από τις ελληνικές τράπεζες και το σχέδιο Γιούνκερ θα εκτοξευθεί στο προαναφερθέν ποσό.

Κατέληξε λέγοντας πως το Ταμείο θα συμβάλλει τα μέγιστα έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί δραστικά το φαινόμενο της φυγής των νέων επιστημόνων από την Ελλάδα, αφού πλέον θα παρέχονται τα απαιτούμενα κίνητρα και ερείσματα για να μην μεταναστεύσουν.

Documento Newsletter