Το (σωστό) Harvard Project

Το (σωστό) Harvard Project

Φουριόζοι οι υπουργοί Υγείας µε θητεία στον ΛΑΟΣ φορούν αγγλοσαξονικό ταγεράκι Θάτσερ στο ΕΣΥ και στην πρώτη πληµµύρα κουνάνε απειλητικά το χακί –πολιτική καταγωγή γαρ των νεοφιλελεύθερων ο αυταρχισµός και όχι ο κοινοτισµός– στους γιατρούς. Θα µπορούσαν να είναι διαφορετικά; Αν έκαναν τον κόπο να διαβάσουν άλλα πλην των σχεδίων ιδιωτικοποίησης που ευδοκιµούν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, θα είχαν δει το άρθρο «Communities of practice: The organizational frontier» (Κοινότητες πρακτικής: το οργανωτικό σύνορο) στο «Harvard Business Review» (2000). Με αναφορές στην αρχαία Ελλάδα, οι συγγραφείς προτείνουν την ορθολογική διοίκηση που οργανώνεται στη βάση του αυτοδιοίκητου, της συντροφίας. Οι ίδιοι οι επιστήµονες που γνωρίζουν το αντικείµενο και τις ανάγκες (στελέχωση, αξιοκρατικοί µισθοί και ανέλιξη) θα δώσουν βέλτιστα αποτελέσµατα από την τεχνοκρατική «αριστεία» που διοικεί µε ιδεολογική εµµονή. Αν πρότεινε κανείς στον Αδωνη Γεωργιάδη και τον Θάνο Πλεύρη (µαζί στη φωτογραφία) αυτή την εκδοχή, θα του απαντούσαν µε ιστορίες για κοµµουνιστοσυµµορίτες κρατιστές που δεν γνωρίζουν από σύγχρονες τάσεις. Θα συνέχιζαν εµµονικά ακόµη κι αν εντόπιζαν την πηγή, την εξωτική Χαρβάρδη. ∆ιαφωνείτε; Θ.Κ.

Διαβάστε επίσης:

Έλενα Ακρίτα: «Η κυρία Πετρούλια διαψεύδει ότι έχει πρόβλημα υγείας – Το βίντεο πριν τη διαγραφή Πολάκη το είδε κανείς;»

Παναγιωτόπουλος για Γεωργιάδη: «Ιδού η “Ρόδος” και η Κως και όλη η Ελλάδα – Συνεχίζετε την εκθεμελίωση του ΕΣΥ»

Νέα υποχώρηση Μητσοτάκη για τους γενικούς γραμματείς: Έβγαλε «πασοκογενείς» για να βάλει «γαλάζιους» – Ποιοι είναι οι 25 που ανασχηματίστηκαν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter