Το σαράκι της ανεργίας κατατρώει την κοινωνία

Το σαράκι της ανεργίας κατατρώει την κοινωνία

Ένας τρόμος έχει καταλάβει την ελληνική κοινωνία καθώς η πανδημία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς με δραματικές επιπτώσεις στην οικονομία και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζει στον κόσμο της έχοντας εναποθέσει όλες τις ελπίδες της για καλυτέρευση της κατάστασης στο εμβόλιο.

Χωρίς ουσιαστικά μέτρα για την προστασία εργαζομένων και εταιρειών με πολλούς κλάδους να βρίσκονται ένα βήμα πριν από την κατάρρευση και πολλές επιχειρήσεις να έχουν βάλει ήδη λουκέτο η ανεργία καλπάζει βυθίζοντας χιλιάδες οικογένειες στην απόγνωση.

Η Εργάνη είναι αποκαλυπτική για τον Νοέμβριο όπου διαπιστώνει μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατά 29.933 θέσεις εργασίας. Επίσης διαπιστώνει ότι οι αναγγελίες προσλήψεων από την αρχή του χρόνου έως και τον Νοέμβριο ήταν μειωμένες κατά 737.570 σε σχέση με το 2019, με το ισοζύγιο να είναι το χειρότερο από το 2013.

Από τη Eurostat έρχονται επίσης μαύρα μαντάτα καθώς η Ελλάδα καταγράφει πρωτιά στην απώλεια εισοδήματος από μισθούς εν μέσω της πανδημίας. Η έλλειψη οποιουδήποτε σοβαρού προστατευτικού μέτρου από την ανέμελη κυβέρνηση Μητσοτάκη, σπρώχνει βαθύτερα στη φτώχεια τα νοικοκυριά με τα ήδη ισοπεδωμένα εισοδήματα. Κάτι που μεγαλώνει τις ανισότητες που υπάρχουν στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Όλα αυτά προϊδεάζουν για έναν πολύ άσχημο χειμώνα, που αντίστοιχο έχει δεκαετίες να ζήσει η ελληνική κοινωνία. Και δυστυχώς οι προβλέψεις για το καλοκαίρι του 2021 δεν είναι οι καλύτερες καθώς η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός, έχει παγώσει και θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να ανάψει και πάλι.

Ας συνειδητοποιήσουν όμως πλέον όλοι ότι αυτή η κατάσταση είναι έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της «άριστης» παρέας του και ας αντιδράσουν. Γιατί όσο αυτοί διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας τόσο τα πράγματα θα χειροτερεύουν.

Και τότε κάποιες ταινίες της δεκαετίας του ’60 με τη μετανάστευση και τη φτώχεια θα είναι απλά κωμωδίες.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter