Το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Το προφίλ των αντιπάλων του Ολυμπιακού

Καραμπάγκ, Φράιμπουργκ και Ναντ, θα είναι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στον 7ο όμιλο του Europa League και ας ρίξουμε μια ματιά στην εικόνα των τριών ομάδων:

 Η Καραμπάγκ

Η πρωταθλήτρια του Αζερμπαϊτζάν μετέχει για έκτη φορά στη διοργάνωση, χωρίς ποτέ να έχει προκριθεί στη νοκ άουτ φάση. Έχει κατακτήσει εννέα φορές το πρωτάθλημα και επτά το Κύπελλο της χώρας της.

Η Καραμπάγκ μπήκε στους ομίλους του Europa League μετά τον αποκλεισμό της στα πλέι οφ του Champions League από την Βικτόρια Πλζεν (0-0, 2-1) παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο σκορ στη ρεβάνς της Τσεχίας. Πιο πριν είχε αποκλείσει την πολωνική Λεχ Πόζναν (0-1, 5-1), την ελβετική Ζυρίχη (3-2, 2-2) και την ουγγρική Φερεντσβάρος (1-1, 3-1). Όπως καταλαβαίνετε μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι.

Η έδρα της ονομάζεται «Αζερσούν Αρένα» και έχει χωρητικότητα 5.800 θέσεις. Στον πάγκο της βρίσκεται ο Αζέρος Γκουρμπάνοφ και τα μεγάλα της αστέρια είναι ο Βραζιλιάνος εξτρέμ Καντί και ο Γαλλομαροκινός μεσοεπιθετικός Ζουμπίρ.

Η Καραμπάγκ τη σεζόν 2016-17 είχε αναμετρηθεί με τον ΠΑΟΚ στους ομίλους της διοργάνωσης μετρώντας δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (2-0, 0-1).

Η Φράιμπουργκ

Η γερμανική ομάδα εντυπωσίασε την περσινή σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα όπου τερμάτισε στην 6η θέση κι έχασε για μια νίκη την 4η θέση που θα την έστελνε στους ομίλους του Champions League. Έτσι μπήκε απευθείας στους ομίλους του Europa League δίνοντας μόνο φιλικά το καλοκαίρι, σημειώνοντας 3 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Πρόκειται για σκληροτράχηλη ομάδα που έχει τον ίδιο προπονητή από το 2011. Είναι ο Γερμανός Κρίστιαν Στράιχ, παλιά δόξα του συλλόγου, οποίος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1995 από τα τμήματα υποδομής της Φράιμπουργκ.

Στο γερμανικό πρωτάθλημα σε τρεις αγωνιστικές έχει δύο νίκες κόντρα σε Άουγκσμπουργκ και Στουτγάρδη, ενώ έχει ηττηθεί με 1-3 από την Ντόρτμουντ. Στο Κύπελλο Γερμανίας επικράτησε στον πρώτο γύρο με 1-2 στην παράταση της Καϊζερσλάουτερν.

Στο μεταγραφικό παζάρι πούλησε τον αμυντικό Νίκο Σχλότερμπεκ στη Ντόρτμουντ έναντι 20 εκ. ευρώ, ενώ έκανε 5 μεταγραφές συνολικού κόστους 14,2 εκ. ευρώ.

Έδρα της είναι το νεόκτιστο Europa-Park Stadion συνολικής χωρητικότητας 34.700 θεατών.

Η Ναντ

Τα «Καναρίνια» της Ναντ επέστρεψαν στην Ευρώπη, ως Κυπελλούχοι Γαλλίας και πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στη Γαλλία, έχοντας κατακτήσει οκτώ πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα Γαλλίας και ένα Λιγκ Καπ. Τα χρώματα στη φανέλα της, με τις πράσινες και κίτρινες ρίγες (από τις οποίες προήλθε το παρατσούκλι τα «καναρίνια») ήταν προς τιμήν του Ζιάν λε Γκιλού, ενός από τους ιδρυτές του συλλόγου ο οποίος διατηρούσε στάβλους με άλογα ιπποδρομιών των οποίων οι εμφανίσεις ήταν με πράσινες και κίτρινες ρίγες.

Το «Σταντ ντε λα Μποζουάρ» εγκαινιάστηκε στις 8 Μαΐου 1984 με χωρητικότητα 52.923 θέσεων και ανακαινίστηκε με την ευκαιρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998 και χωράει πλέον περίπου 35.000 θεατές το 2001.

Μετά την διεξαγωγή τριών αγωνιστικών τη φετινή σεζόν στη Ligue 1, η Ναντ βρίσκεται στην 15η θέση, με μόλις δύο βαθμούς καθώς έχει ηττηθεί από τη Μαρσέιγ και αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Λιλ και με την Ανζέ. Έχασε και 4-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν στο παιχνίδι για το Σούπερ Καπ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter