Το πιο κρίσιμο επταήμερο για τους πέντε «πρέσβεις»

Το πιο κρίσιμο επταήμερο για τους πέντε «πρέσβεις»

Τώρα ξεκινούν τα πολύ δύσκολα για τις πέντε ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη, καθώς η εβδομάδα που ξεκινάει από αύριο φέρνει τους πέντε εκπροσώπους μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις… προ των ευθυνών τους.

Εστω και με πολλά ζόρια, ΠΑΟΚ και Αρης κατάφεραν να περάσουν με νίκες στον 3ο προκριματικό του Conference League και σε συνδυασμό με την ισοπαλία-πρόκριση του Παναθηναϊκού στον 3ο προκριματικό του Champions League, η Ελλάδα συγκέντρωσε 500 βαθμούς στο ranking της UEFA που την κράτησαν ζωντανή στη μάχη με τους Κροάτες. Οι οποίοι Κροάτες προσπέρασαν τη χώρα μας χάρη στις τρεις νίκες των Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Οσιγιεκ και Ριέκα και έχουν αυτοί πλέον τη 19η θέση, ρίχνοντας τη χώρα μας στην 20ή θέση της βαθμολογίας.

Πλέον η εβδομάδα που ξεκινάει είναι η κρίσιμη (μέχρι την επόμενη) και καθοριστική για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού μέσα σε ένα τριήμερο (Τρίτη-Πέμπτη) έρχονται δύο κρίσιμες ελληνοκροατικές μονομαχίες. Την Τρίτη (8/8) η ΑΕΚ παίζει στον 3ο προκριματικό του Champions League με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την Πέμπτη (10/8) ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Χάιντουκ Σπλιτ στον 3ο προκριματικό του Conference League.

Η χώρα μας αυτή την εβδομάδα πήρε συνολικά 0.500 βαθμούς φτάνοντας τους 21.025 και συνεχίζει με πέντε ομάδες στην Ευρώπη, ενώ η Κροατία (τέσσερις ομάδες) συγκέντρωσε 0.750, έφτασε συνολικά τις 21.150 και βρίσκεται στη 19η θέση. Παράλληλα, την Ελλάδα πλησιάζουν οι Πολωνοί που προσπέρασαν τη Σουηδία και βρίσκονται στην 21η θέση με 20.750 βαθμούς, συνεχίζοντας με τρεις ομάδες.

Πέρα όμως από τις μάχες με την Κροατία, στη μάχη ρίχνονται ακόμη ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Μαρσέιγ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, ξεκινάει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις ο Ολυμπιακός που υποδέχεται την Πέμπτη (10/8) τη βελγική Γκενκ στον 3ο προκριματικό του Europa League, ενώ την ίδια μέρα ο Αρης αντιμετωπίζει την Ντιναμό Κιέβου στον 3ο προκριματικό του Conference League.

Ολες μαζί καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, αφού αυτές ήταν που έφεραν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε τούτη τη δύσκολη θέση. Οι Big 5 θα πρέπει να προχωρήσουν σε υπερβάσεις αν θέλουν να ανέβουν σκαλοπάτια στο ranking της UEFA. Ειδικότερα τώρα που είναι η τελευταία σεζόν που έχουμε πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια. Από του χρόνου θα έχουμε ένα λιγότερο και το χειρότερο είναι πως τα πράγματα θα δυσκολέψουν κι άλλο στη συνέχεια, καθώς αλλάζει από τη σεζόν 2024-25 ο τρόπος διεξαγωγής των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων (τέλος οι όμιλοι κ.λπ.) και κινδυνεύουμε να μείνουμε απλοί θεατές στη νέα τάξη πραγμάτων.

Ομως το ελληνικό ποδόσφαιρο ζορίζεται πολύ πια, ακόμη και με ομάδες που κάποτε δεν τρόμαζαν τους συλλόγους μας. Γιατί όταν αγκομαχούν να ξεπεράσουν εμπόδια όπως η Ντνίπρο, η Αραράτ και η Μπεϊτάρ, ή όπως πέρυσι ομάδες όπως ο Απόλλων Λεμεσού, η Σλόβαν, η Λέφσκι, η Μακάμπι, η Σλάβια, τότε καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής ότι ο πήχης έχει πέσει πολύ και απότομα. Για τον λόγο αυτό οι πέντε ελληνικές ομάδες καλούνται να κάνουν υπερβάσεις αν δεν θέλουν να βλέπουν μελλοντικά ακόμη και το Conference league με δυσκολία και τους ομίλους του με τα κιάλια…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter