Το πείραμα Κεραμέως

Ένα μεγάλο κοινωνικό πείραμα θα πραγματοποιηθεί από τις 7 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα, με το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη Νίκη Κεραμέως, προσπαθώντας να βάλει και αυτή το χεράκι της στην επιβολή της «νέας κανονικότητας» αποφάσισε να ξεκινήσει χωρίς κανένα σχεδιασμό τη νέα σχολική χρονιά.

Το ίδιο ακριβώς έκανε ο συνάδελφός της του τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε συνεννόηση βέβαια με τον πρωθυπουργό και τους «άριστους» οικονομολόγους της πλατείας Συντάγματος και το αποτέλεσμα το βλέπουμε τώρα. Ανεξέλεγκτα κρούσματα διασκορπισμένα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας ταυτόχρονα με βαθειά ύφεση σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Η κυρία Κεραμέως λοιπόν χωρίς σχεδιασμό παρότι είχαν τέσσερεις μήνες οι σύμβουλοί της να πάρουν αποφάσεις, στέλνει τους μαθητές στις αίθουσες διδασκαλίας χωρίς μαζικά τεστ για αυτούς και τους καθηγητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χωρίς καμία βελτίωση των υποδομών υγιεινής στα σχολικά κτήρια.

Μάλιστα η υπουργός Παιδείας όχι μόνο δεν μείωσε τα παιδιά που θα βρίσκονται ταυτόχρονα σε μια τάξη αλλά κατήργησε τη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ για 22 παιδιά ανά τάξη αυξάνοντας το όριο στα 25. Και βέβαια ούτε σκέψη για συνεργασία με τους Δήμους για την ανεύρεση άδειων κτηρίων τα οποία θα μπορούσε να τα μετατρέψει σε σχολεία

Ακριβώς τα αντίθετα δηλαδή από την Ιταλία η οποία λαμβάνει πολύ σοβαρά προληπτικά μέτρα αντικαθιστώντας τα θρανία 2 θέσεων με μονοθέσια, μειώνοντας στο μισό τον αριθμό των μαθητών στην τάξη και προσλαμβάνοντας άλλο τόσο διδακτικό προσωπικό και αναζητώντας υφιστάμενα κτίρια να τα χρησιμοποιήσει για σχολεία.

Τελικό στάδιο του πειράματος οι μάσκες. Είναι ζήτημα της οικογένειας να έχουν τα παιδιά μάσκες ανέφερε με περισσή αυτοπεποίθηση η υπουργός. Το κράτος δεν πρόκειται να προμηθευτεί μάσκες για να τις διανείμει στους μαθητές. Φαίνεται ότι η κυρία Κεραμέως δεν έχει πάει σε σχολεία υποβαθμισμένων περιοχών, όπου τα παιδιά δυσκολεύονται ακόμη και το κολατσιό τους να έχουν πάρει από το σπίτι και βάζει ένα ακόμη οικονομικό βάρος στην οικογένεια.

Την ώρα που η κοινωνία στενάζει από τα αποτελέσματα της πολιτικής του κόμματός της που κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να εκτοξεύσει την ανεργία, να στείλει την οικονομία στη βαθειά ύφεση και δημιουργήσει μια τεράστια ανασφάλεια στους πολίτες σχετικά με τι τους περιμένει το Φθινόπωρο.

Η Κεραμέως στέλνει τα παιδιά στα σχολεία χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες του κορονοϊού στην οικογένεια, σε γονείς και παππούδες.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκινάει ένα εγκληματικό πείραμα ναζιστικής ιδεολογίας με την επικράτηση των δυνατότερων οργανισμών.

Το κάνει χωρίς να έχει σκεφτεί τις συνέπειες της πράξης της ή μήπως το κάνει επίτηδες;

documentonews.gr