Το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρουλάκη βάζει πλάτη νομοθετικά στον Μητσοτάκη

Στην πολιτική δεν ισχύει το «έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» αφού συχνά υπάρχουν στοιχεία που ανατρέπουν όσα προσπαθούν κατά καιρούς να υπερασπιστούν οι πολιτικοί. Αντίθετα στη συγκεκριμένη περίπτωση τα στοιχεία δείχνουν «χέρι χέρι Ανδρουλάκη με τον Μητσοτάκη»!

Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους -στην προεκλογική προεδρική εκστρατεία- για το ποιος ήταν λιγότερο «μητσοτακικός», λιγότερο νεοφιλελεύθερος και λιγότερο «δεξιός» αλλά τα στοιχεία του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) για τη συναίνεση της αντιπολίτευσης στα κυβερνητικά νομοσχέδια κατά το τελευταίο έτος βγάζουν μάτι. Ακόμα χειρότερα είναι τα στοιχεία για την πρώτη τετραετία του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου το ΠΑΣΟΚ συμφωνούσε κατά περίπου 50%!

‘Έτσι λοιπόν όπως φαίνεται πρωταθλητής της συναίνεσης για το διάστημα (Ι Ιούλιος 2023 – Ιούλιος 2024) ήταν το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη με 32,8% ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -ο ΣΥΡΙΖΑ- έρχεται δεύτερο αλλά με το μισό ποσοστό. Με 16,4%.

Για την ιστορία στη συναίνεση τρίτο κόμμα έρχονται οι Σπαρτιάτες με 14,9%, ακολουθεί η Νίκη με 9%, η Πλεύση Ελευθερίας με 7,5%, η Νέα Αριστερά με 6,5% και η Ελληνική Λύση με 3%. Χαρακτηριστικό το ΚΚΕ με 0%

Σχεδόν 50% η συναίνεση του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη τετραετία Μητσοτάκη

Αν αυτά τα στοιχεία φαίνονται συντριπτικά, η συναίνεση του ΠΑΣΟΚ κατά την πρώτη θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη (Ιούλιος 2019-Απρίλιος 2023) άγγιζε το 50% και συγκεκριμένα:

Η συναίνεση είχε φτάσει το συντριπτικό 49,4% κάτι που δείχνει μια «σύμπλευση».

Τώρα αν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να διαχωρίσουν τη θέση τους από το παρελθόν του κόμματος, είναι δικό τους πρόβλημα και εναπόκειται στους πολίτες να κρίνουν. Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους.

Πώς γίνεται όμως να διαχωρίζεις τη θέση σου με μια κυβέρνηση με την οποία – αν και στην αντιπολίτευση- συμφωνείς κατά 50% με τα νομοσχέδια που φέρνει και εσύ καταγγέλλεις;

Διαβάστε επίσης:

Debate ΠΑΣΟΚ: Τα χαμόγελα, οι συμμαχίες και… οι ατάκες «φαρμάκι»

Οι τέσσερις λόγοι που θα… πέσουν στο κενό τα «γαλάζια τραπεζώματα» του Μαξίμου

Κύρτσος: Εντυπωσιακή η υποχωρητικότητα του Μητσοτάκη και το άδειασμα της Κύπρου

«Αφωνία» Μητσοτάκη παρα τις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους

Κόντρες Άδωνη – Μαξίμου με φόντο τα ερείπια του ΕΣΥ