Το πασίγνωστο brand ρυζιού «Uncle Ben’s» αλλάζει όνομα για να εξαλείψει τις ανισότητες

Σε μία προσπάθεια να εξαλειφθούν οι κοινωνικές και φυλετικές ανισότητες και οι ρατσιστικές αναφορές, το brand ρυζιού «Uncle Ben’s» θα μας συστηθεί οσονούπω υπό άλλη ονομασία.

Η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και έθεσε εκ νέου στο μικροσκόπιο θέματα όπως η ανισότητα στην αντιμετώπιση των φυλών που συνθέτουν το πολυπολιτισμικό αμερικανικό παζλ.

Οι μαζικές διαδηλώσεις αλλά και οι τοποθετήσεις επιφανών και μη Αφροαμερικανών υπό το σύνθημα «Βlack Lives Matter», φαίνεται ότι ευαισθητοποίησαν ακόμη και επιχειρηματικούς ομίλους, όπως το brand ρυζιού «Uncle Ben’s».

Όπως αναφέρει η εταιρεία, που αποτελεί θυγατρική της Mars, οι προτροπές χιλιάδων καταναλωτών, ιδίως από την Αφροαμερικανική κοινότητα, εισακούστηκαν. Ως εκ τούτου, η εταιρεία αναμένεται να… αναβαπτιστεί, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, αλλάζοντας το «Uncle Ben’s», ίσως και το σήμα της.

Ο λόγος; Η προσφώνηση «Uncle» και «Aunt» (σ.σ Θείος και Θεία) χρησιμοποιούταν κατά κόρον από τους λευκούς Αμερικανούς τον 20ο αιώνα, όταν απευθύνονταν προς υπερήλικες Αφροαμερικανούς, ως ένδειξη κάποιου… σεβασμού, καθώς ήταν υποτιμητικό για εκείνους να τους αποκαλέσουν «Κύριους» ή «Κυρίες».

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη το ποιες ακριβώς θα είναι οι αλλαγές, ούτε και τον χρόνο τέλεσής τους, αλλά θα εξελίξουμε την ταυτότητα της μάρκας», σημειώνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στο Twitter.

Ετικέτες