Το παρασκήνιο πίσω από την διαγραφή του Μάριου Σαλμά με πρωτοβουλία του Μητσοτάκη, στον απόηχο της «πρωτοβουλίας των 11»

Το παρασκήνιο πίσω από την διαγραφή του Μάριου Σαλμά με πρωτοβουλία του Μητσοτάκη, στον απόηχο της «πρωτοβουλίας των 11»

Οργιώδες είναι το παρασκήνιο πίσω από την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να στείλει επιστολή στην επιτροπή Δεοντολογίας του γαλάζιου κόμματος για την διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά.

Συγκεκριμένα, πέρα από τη διαφοροποίηση του γαλάζιου βουλευτή για τα κόκκινα δάνεια, όπου υπέγραψε σχετικά ερώτηση στην Βουλή με άλλους δέκα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον “είχε βάλει στο μάτι” εδώ και μήνες. Υπενθυμίζεται, ότι στις 26 Ιουνίου όπου συνεδρίασε η γαλάζια ΚΟ για πρώτη φορά μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Σαλμάς είχε κατακεραυνώσει τον πρωθυπουργό, έχοντας μάλιστα υπονοήσει ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων. Χαρακτηριστική ήταν φράση του γαλάζιου βουλευτή, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι “το επιτελικό κράτος είστε εσείς με πέντε συνεργάτες σας”.

Τότε ο πρωθυπουργός είχε πει ότι «δεν δέχομαι υπόνοιες ότι αυτή η κυβέρνηση στήριξε τους λίγους. Δεν πήραμε 41% επειδή στηρίξαμε τους λίγους. Στηρίζουμε τους πολλούς».

Από τη συχνότητα του Open και εν συνεχεία του Kontra, έκανε καταγγελίες για «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς από τα υπουργεία Πολιτισμού και Υγείας ως προς τα κυλικεία των υπουργείων. Μάλιστα, το θέμα είχε θέσει εγγράφως ο κ. Σαλμάς, με ερώτηση στην κυρία Μενδώνη, η οποία του είχε απαντήσει στο τέλος Ιουλίου. Ο γαλάζιος βουλευτής, όμως, επανήλθε.

Η σημερινή κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι και ένα μήνυμα προς τους διαφωνούντες, καθώς ο πρωθυπουργός νιώθει πιο αδύναμος από ποτέ. Αυτά γίνονται λίγους μήνες πριν αρχίσει και η επίσημη συζήτηση για το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία της Δημοκρατίας, που θα αποτελέσει και το κορυφαίο πεδίο έντασης και διαφωνιών εντός της γαλάζιας παράταξης.

Διαβάστε επίσης

Δικαιοσύνη από τη Νιγηρία

Αποκάλυψη – Αυτή την Κυριακή στο Documento: Πάρτι 450.000.000 ευρώ για το κύκλωμα των σκόιλ ελικίκου

Ζαχαριάδης: «Συκοφαντικό το δημοσίευμα που εμφανίζει χρήματα σε προσωπικό μου λογαριασμό» (Video)

«Συγγνώμη» και παραίτηση από Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας» – Δεν την έκανε αποδεκτή ο Παππάς

Βηρυτός: Aνάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά τη δολοφονία 10 διοικητών της Χεζμπολάχ από το Ισραήλ – Στους 14 οι νεκροί (Photos – Videos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter