Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συμμετέχει στο ερευνητικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα του Erasmus+, GEO-CLIC

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συμμετέχει στο ερευνητικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα του Erasmus+, GEO-CLIC

Στο πλαίσιο του προγράμματος, φοιτητές και φοιτήτριες του ΠΛ συμμετείχαν σε χειμερινό σχολείο με θέμα “Climate Smart Agriculture”, στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συμμετέχει στο ερευνητικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, GEO-CLIC (Geoinformatics Climate Change, https://geoclic.be/), το οποίο έχει ως απώτερο  στόχο τη συμβολή στην αντιστροφή της κλιματικής αλλαγής και την επιστροφή του παγκόσμιου κλίματος σε ένα πιο βιώσιμο επίπεδο.  

Η συμβολή του προγράμματος αφορά  τη χρήση της τεχνολογίας της γεωπληροφορικής και την αξιοποίηση των συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών (Geographic Information Systems) και τηλεπισκόπησης (Remote Sensing) για την ανάλυση των διαθέσιμων πληροφοριών και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων και υιοθέτηση των αναγκαίων πολιτικών αλλαγών. 

Συντονιστής του προγράμματος είναι το  Vrije Universiteit Brussel (Βέλγιο), ενώ εταίροι στο πρόγραμμα, εκτός από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, είναι τα πανεπιστήμια Universitat Politècnica de València (Ισπανία), Sveučilište u Zagrebu, (Κροατία) και Hochschule Weihenstephan-Triesdorf (Γερμανία). Τον συντονισμό του προγράμματος στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει ο Πρύτανης, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, βοηθούμενος από τον Ανώτερο Διοικητικό Λειτουργό στην Πρυτανεία, κ. Κυριακό Ε. Γεωργίου. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 05 – 09 Φεβρουαρίου 2024, φοιτητές και φοιτήτριες από όλα τα συμμετέχοντα πανεπιστήμια συμμετείχαν σε χειμερινό σχολείο με θέμα Climate Smart Agriculture, που πραγματοποιήθηκε στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ. 

Οι διαλέξεις και τα πρακτικά εργαστήρια περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η γεωργία λόγω της κλιματικής αλλαγής, τις εφαρμογές τηλεπισκόπησης στη γεωργία, τις εφαρμογές GIS στη γεωργία και την παραγωγή χάρτη κινδύνου διάβρωσης του εδάφους.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εκπροσώπησαν οι: 

(α) Alisa Illarionova, προπτυχιακή φοιτήτρια – Επιστήμη Δεδομένων 

(β) Στεφανία Γερμένα, προπτυχιακή φοιτήτρια – Μηχανολογία Μηχανική 

(γ) Ανδρέας Κυριακίδης, μεταπτυχιακός φοιτητής – Επιστήμη Δεδομένων

(δ) Πέτρος Δημοσθένους, μεταπτυχιακός φοιτητής – Διοίκηση Επιχειρήσεων.

 Τους φοιτητές και τις φοιτήτριες συνόδευε ο κ. Κυριάκος Ε. Γεωργίου.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

 

Ομαδική Φωτογραφία – Οι Φοιτητές όλων των Πανεπιστημίων μετά την Παραλαβή των Βεβαιώσεων Παρακολούθησης.

 

Documento Newsletter