Το νόμιμο, το ηθικό και το γελοίο (γλου, γλου, γλου)

Το νόμιμο, το ηθικό και το γελοίο (γλου, γλου, γλου)

Αρχές της 10ετίας του ’60, σε ένα χωριό της Αχαΐας, χωροφύλακας συλλαμβάνει κλεφτοκοτά μέσα στο κοτέτσι την ώρα που κλέβει.  Το αδίκημα είναι προφανές. Όμως ο κλεφτοκοτάς έχει μπάρμπα κομματάρχη, ο οποίος πιέζει ασφυκτικά και απειλεί τον χωροφύλακα να αλλάξει κατάθεση.

Τελικά στο δικαστήριο, ο φουκαράς χωροφύλαξ καταθέτει ότι:

“ο συλληφθείς επ’ αυτοφώρω ενδέχεται να είναι άλλος!!!!”

Επ’ αυτοφώρω

Κάπως έτσι έχει και με την επαναλαμβανόμενη αυτόφωρη σύλληψη Τσίπρα, να παρεμβαίνει στις εξελίξεις και οι κύκλοι του, να ισχυρίζονται ότι είναι άλλος!

– Άλλος λοιπόν, έκανε την παρέμβαση – προτροπή να ξαναπάμε μέσα σε 6 μήνες σε εσωκομματικές εκλογές, 2 μέρες πριν το Συνέδριο 2/2024. Ο ίδιος, ούτε που πάτησε. Θυμίζω τι είχε πει τότε στην …μη παρέμβασή του;

Αναλαμβάνω την ευθύνη, να προειδοποιήσω για αυτό που βλέπω να έρχεται και πρέπει να αποτραπεί ”. Και συνέχιζε: “Ο πρόεδρος (Κασσελάκης) για να οδηγήσει το κόμμα στην επερχόμενη εκλογική μάχη πρέπει να είναι σαφές ότι διαθέτει, αυτήν την κρίσιμη στιγμή, την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας. Μόνο που την ψήφο εμπιστοσύνης, οφείλει να τη ζητήσει από αυτούς που τον εξέλεξαν πρόεδρο και όχι από την Πολιτική Γραμματεία.”

Οκ λοιπόν, έγινε αυτό που ζήτησε, πήγαμε σε εκλογές κι ο Κασσελάκης έλαβε ξανά την ψήφο εμπιστοσύνης και η ευνοούμενη Γεροβασίλη έχασε πανηγυρικά. Αμ δε! Είπαμε δημοκρατικά αλλά όχι και να μην περνάει το δικό μου!

Η ρεβάνς

Πάντα …χωρίς να επιθυμεί ανάμιξη, προετοίμασε την ρεβάνς με την επιλογή να στήσει τον Φάμελο ως δεύτερο μονομάχο. (σημ. αν δεν ανακοινώσει κάθοδο για πρόεδρος ο Φάμελος, να χάσω το μισό μου βασίλειο και να του δώσω τη μικρή μου κόρη για γυναίκα).

Το χρονικό

Μα γιατί όλα αυτά, θα ρώταγε εύλογα κάποιος άσχετος; Ιδού γιατί:

Ήδη από το 2018, ο Σύριζα σπαράσσεται από τον τραγικό εμφύλιο προεδρικών vs (53+Ομπρέλα) μια κρίση που οξύνεται όλο και περισσότερο.

Οι “χρυσές επιλογές” γενικών  γραμματέων (Σκουρλέτης, Τζανακόπουλος) αποδεικνύονται ανίκανοι κι ο Τσίπρας άτολμος, το 2019, να αρπάξει την ευκαιρία και να ανανεώσει διαδικασίες και πολιτικό προσωπικό.

Το 2022 (3ο συνέδριο) ο εμφύλιος κορυφώνει την αιματοχυσία του.

Οι συγκρούσεις των μηχανισμών, αυτών δηλαδή που “δικαιούνται δια να κυβερνούν” διαμορφώνουν συσχετισμούς και καταλήγουν σε ένα συνέδριο “νομιμοποίησης” τεχνητών πλειοψηφιών, για το τελικό “ξέπλυμα”.

Είναι οι ένδοξες μέρες των Αγίων Τασιαρχών ανάμεσά τους του “αδίστακτου δημοκράτη” Σπίρτζη, μεγάλη η χάρη του!

Μέρες και νύχτες, αυτοπαγιδευμένοι στον μονόδρομο της ακραίας πόλωσης, μετρούν και ξαναμετρούν, γράφουν και σβήνουν, στήνουν γραμμές, χαρτάκια και λίστες «για να βγουν οι δικοί μας και να μην βγουν οι άλλοι». Στα παλιά τους τα παπούτσια η θέληση των μελών.

Μία είναι η αρχή: “αν δεν μπορώ να κατακτήσω την πλειοψηφία – πολιτικά και με πειθώ- κατασκευάζω μια δική μου πλειοψηφία”!!

Ταυτόχρονα, το ταμπούρωμα και οι ανταλλαγές πυρών όλο και ανεβάζουν τον φανατισμό και  την πόλωση ενώ ο “μεγάλος πληθυσμός”  μελών και φίλων αδιαφορεί ή και αποστρέφεται την εσωκομματική σύγκρουση, ανεξαρτήτως πλευράς. Το 10 -15% συμμετέχει στις διαδικασίες.

Φίλοι, σύντροφοι,  άνθρωποι που δεν είχαν τίποτα ο ένας να κατηγορήσει τον άλλον,  αποκτούν μια μεταξύ τους απέχθεια. Κανείς πια δεν κάνει τον κόπο να έρθει στη θέση του άλλου. Όλους τους πνίγει το “δίκιο τους”. Υπάρχει μόνο οργή, δεν χωράνε επιχειρήματα. Τα πάντα ορίζονται από τη στημένη ψήφο!

Η νομιμότητα

Για όποιον δεν κατάλαβε π.χ. 10 άνθρωποι ψηφίζουμε να εκλέξουμε 3 υποψήφιους. Αν από τους 10, οι 5 συμφωνήσουμε να σταυρώσουμε τους ίδιους 3, τότε αυτοί οι τρεις θα εκλεγούν.

Αυτό κι αν είναι νομιμότητα!! Αυτή είναι η “νόμιμη” Κεντρική Επιτροπή που κυβερνά μέχρι και σήμερα. Οι “αιρετοί των χαρτακιών”, που παίρνουν 50 ψήφους στη γειτονιά που ζουν στην Αττική και 3.000 ψήφους π.χ στην Αιτωλοακαρνανία, που είναι εντελώς άγνωστοι!

Επί 4 χρόνια, τα πράγματα παραμένουν κολλημένα και βαλτωμένα.

Το χαρτί Κασσελάκη

Παραμονές των εθνικών εκλογών του ’23, ο Τσίπρας βρίσκει στο πρόσωπο του Κασσελάκη τον άνθρωπο που θα μπορούσε να συμμαζέψει το κόμμα, ως Γενικός Διευθυντής του.

Ο Κασσελάκης αποδέχεται. Όμως η ισχυρή εκλογική ήττα, οδηγεί τον Τσίπρα στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να δώσει λύση και παραιτείται ανοίγοντας το δρόμο της διαδοχής.

Ξέρει ότι ουσιαστικά προσφέρει μια σοβαρή ευκαιρία να επικρατήσουν οι παλιοί εσωκομματικοί του αντίπαλοι (53, Ομπρέλα κλπ).

Όμως γι’ αυτόν ο Σύριζα έχει πλέον τελειώσει. Το πολιτικό του σχέδιο είναι πια, η δημιουργία μιας “μεγάλης δημοκρατικής παράταξης” μαζί με δυνάμεις από το Πασοκ και το Σύριζα, πέρα και έξω από τα κόμματα Πασοκ και Σύριζα (ή άντε με έναν μικρό και ελεγχόμενο Σύριζα)!

Αρχικά, η απόφαση Κασσελάκη να διεκδικήσει την προεδρία είναι “μάννα εξ ουρανού” αφού αποδεικνύεται ικανός να νικήσει τους “αντιπάλους”, και όχι μόνο, αφού σταδιακά καθαρίζει το τοπίο οδηγώντας τους στην έξοδο.

Ο Σύριζα δείχνει ζωντανός, ικανός να ανακάμψει. Η αποφασιστικότητα του Κασσελάκη να “επανιδρύσει” το κόμμα, χαλάει το πολιτικό σχέδιο του Τσίπρα που ήδη προχωρούσε πρωτοβουλίες προς ρευστοποίηση Σύριζα και νέα παράταξη (βλ. σχετικές δηλώσεις και ενέργειες Σπίρτζη κλπ).

Ξαφνικά ο Κασσελάκης από “σανίδα σωτηρίας” γίνεται …”επικίνδυνος” και

ο Τσίπρας και η ομάδα του αποφασίζουν να τον βγάλουν από τη μέση.

Ξεκινούν λοιπόν ένα νέο συστηματικό πόλεμο φθοράς  εναντίον του, με όσα παραπάνω αναφέραμε. Το μεγάλο δίλημμα κι η αγωνία τους είναι ο χρόνος του “χτυπήματος”, τόσο – όσο! Τόσο αργά ώστε να γνωρίζουν τι έγινε στις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τόσο νωρίς ώστε να μην προλάβει ο Κασσελάκης να πάει σε καταστατικό συνέδριο και εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής. Ο κίνδυνος γι’ αυτό τους δημιουργεί πανικό. Έτσι εφευρίσκεται το κολπάκι της μομφής.

Μομφή γιατί;

Λένε:

Γιατί το κόμμα με ευθύνη Κασσελάκη βρίσκεται σε παρατεταμένη εσωστρέφεια και συρρίκνωση της εκλογικής του επιρροής. (καλέ επί Τσίπρα δεν πήρε τον Μάιο 20,07 και τον Ιούνιο έπεσε στο 17,83 και μετά έφυγε ο αρχηγός;)

Γιατί ο Κασσελάκης δεν εφαρμόζει την απόφαση του 4ου Συνεδρίου που μιλάει για κοινή εκλογική συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων (συγγνώμη, συμπόρευση λέει όχι συγχώνευση)

Γιατί θεωρούμε ότι το κόμμα μας βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση ηγεσίας.

Αστειότητες! Με τέτοια κριτήρια, θα έπρεπε ο Τσίπρας να παραπεμφθεί:

– επειδή, δεν μπόρεσε με ένα νόμο κι ένα άρθρο

– επειδή είχε ψευδαισθήσεις.

– επειδή οι επιλογές συνεργατών ήταν μια διαρκής αποτυχία,

– επειδή στα χρόνια της διακυβέρνησης, δεν ζήτησε έστω τη γνώμη των μελών για όσα δραματικά ζήσαμε;

– επειδή άφησε να σέρνεται χρόνια το θέμα “Αυγή” και “Κόκκινο”

– επειδή απέτυχε στην ψηφιακή οργάνωση του κόμματος

– επειδή στις εκλογές του 2023, υποσχέθηκε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας, ενώ κανείς “συνεργάτης” δεν την ήθελε!

Πάτε καλά ρε;;; Αυτή είναι πολιτική διαχείριση;

…..

Δεν μασάμε πια!

Δυστυχώς το έργο το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές, τόσο πολλές που βαρεθήκαμε. Οι κάθε φορά μοναδικοί “ιδιοκτήτες της αλήθειας” δεν ανέχονται την “αρχή της πλειοψηφίας”. Εδώ βρίσκονται οι ρίζες του προβλήματος.

Αυτές οι παραβιάσεις της δημοκρατίας, είναι η πηγή των διαρκών κρίσεων στο κόμμα, και όχι οι διαφορετικές αντιλήψεις! 

Είναι η κυνική προσπάθεια, των οπαδών του  “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” να κάνουν την αντίληψη τους, πάση θυσία πλειοψηφία. Αρνούνται την πραγματικότητα. Όμως,  η πραγματικότητα λέει ότι στη δημοκρατία δεν κυβερνούν αυτοί που σώνει και καλά έχουν δίκιο – αυτό άλλωστε μένει να κριθεί μέσα στο χρόνο.  Στη δημοκρατία, κυβερνούν οι πλειοψηφίες.

Φυσικά είναι θεμιτό, ο καθένας να πιστεύει ό,τι θέλει και να πάρει όποια πρωτοβουλία γι’ αυτό που πιστεύει.

Δεν δικαιούται όμως κανείς όντας μέσα στο Σύριζα, να επιδιώκει την κατάρρευση του, για να πετύχει το πολιτικό του σχέδιο.

Και το κυριότερο, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βάζει το όποιο πολιτικό σχέδιο του, πάνω από το σεβασμό και τη βούληση του κόσμου και των μελών.

Μισές αλήθειες – Ολόκληρα ψέματα

Και επειδή το δούλεμα έχει γίνει χοντρό και το θράσος περισσεύει, προκύπτει το ερώτημα, τί κάνουμε τώρα. Η δική μου γνώμη είναι τρέλα πουλάνε εκείνοι, τρέλα κι εμείς. Γλου, γλου, γλου που έλεγε ο Σταυρίδης στην γνωστή ταινία.

– Όταν σας λένε ότι, ειδικά τον τελευταίο χρόνο ο Σύριζα βρίσκεται σε κρίση και εκλογική συρρίκνωση … γλου, γλου, γλου εσείς!

– Όταν σας μιλάνε για ευθύνη αυτοί που δεν ξέρουν τι σημαίνει ανάληψη ευθύνης και παραίτηση μετά από μια συντριβή …γλου, γλου, γλου εσείς!

– Όταν σας μιλάνε για δημοκρατία, αυτοί που ποτέ δεν ζήτησαν τη γνώμη σας …γλου, γλου, γλου εσείς!

– Όταν ακούτε να μιλάνε για αξιοκρατία αυτοί που προωθούν τους “δικούς” τους αντί τους ικανούς…γλου, γλου, γλου εσείς!

– Όταν σας μιλάνε για σεβασμό, αυτοί που σας βλέπουν σαν προβατάκια, ψηφαλάκια και χειροκροτητές …γλου, γλου, γλου εσείς!

– Όταν ακούτε τον εκλογομάγειρα Σπίρτζη να λέει ότι η Κ.Ε δεν είναι ένα όργανο που προέκυψε από διορισμό, αλλά εκλέχθηκε από τη βάση … γλου, γλου, γλου εσείς!

– Όταν σας λένε ότι απαιτούν τη λύση των προβλημάτων σε ΑΥΓΗ και ΚΟΚΚΙΝΟ αυτοί που τα άφησαν να σέρνονται χρόνια…γλου, γλου, γλου εσείς!

– Όταν ισχυρίζονται ότι τρέχουν για τα προβλήματα του κόσμου αυτοί που τρέχουν από συνεδρίαση σε συνεδρίαση μια σαν τάση, μια σαν μηχανισμός και μια σαν όργανο…γλου, γλου, γλου εσείς!

– Όταν ακούτε να λένε ότι η επιβολή των λίγων στη θέληση των πολλών δεν είναι πραξικόπημα…γλου, γλου, γλου εσείς!

Διαβάστε επίσης

Παραλίγο σύγκρουση στον Προαστιακό: «Αν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας δεν θα είχε συμβεί τίποτα», λέει ο μηχανοδηγός 

Οικονόμου: Προκλητικές δηλώσεις για την παραλίγο σύγκρουση – «Στην πράξη δεν υπήρξε κίνδυνος για κανέναν»! (Video)

Γονάτισαν και οι βιομηχανίες με τις τιμές στο ρεύμα

Παππάς: «Καλούμε τις προοδευτικές δυνάμεις να συμπράξουν στη στήριξη νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

Hellenic Train: Χωρίς τέλος τα προβλήματα – Αμαξοστοιχία προσέκρουσε σε πεσμένα δέντρα – Προς ακυρώσεις δρομολογίων

Βραζιλία: Δεκάδες χιλιάδες εστίες πυρκαγιάς μαίνονται στη χώρα (Videos)

«Πυρά» Κίνας κατά Γερμανίας για τα σκάφη στο Στενό της Ταϊβάν – «Αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter