Το NATO στοχοποιεί την Κίνα για τη στρατηγική συμμαχία με τη Ρωσία – «Υποκινεί σύγκρουση» απαντά το Πεκίνο

Το NATO στοχοποιεί την Κίνα για τη στρατηγική συμμαχία με τη Ρωσία – «Υποκινεί σύγκρουση» απαντά το Πεκίνο

Να σταματήσει να «υποκινεί σύγκρουση» μεταξύ συμμαχιών κάλεσε το NATO η Κίνα, μετά τις έντονες επικρίσεις της Συμμαχίας, που κατηγόρησε το Πεκίνο πως παρέχει κρίσιμης σημασίας βοήθεια στη Ρωσία στο πλαίσιο του πολέμου που διεξάγει στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, οι ηγέτες των 32 κρατών-μελών του NATO εξέφρασαν τη «βαθιά ανησυχία» τους για την «στρατηγική» συμμαχία της Ρωσίας και της Κίνας και κατήγγειλαν την «πολιτική και υλική υποστήριξη» που παρέχει κατ’ αυτούς το Πεκίνο στη Μόσχα στον πόλεμο στην Ουκρανία, απαιτώντας «να σταματήσει», αναφέρει το επίσημο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής του οργανισμού στην Ουάσιγκτον.

«Η εμβάθυνση της στρατηγικής συμμαχίας ανάμεσα στη Ρωσία και την Κίνα, καθώς και οι προσπάθειές τους, οι οποίες εντείνονται, να αποσταθεροποιήσουν και να αναδιαμορφώσουν τη βασισμένη σε κανόνες παγκόσμια τάξη, είναι αιτία βαθιάς ανησυχίας», τονίζεται στο σχετικό κείμενο.

Όπως αναφέρεται επίσης στην κοινή τους δήλωση, η Κίνα θέτει «συστημικές προκλήσεις για την ευρωατλαντική ασφάλεια», μεταξύ άλλων μέσω των διαδικτυακών δραστηριοτήτων και της παραπληροφόρησης, καθώς και της ανάπτυξης των δυνατοτήτων της στο διάστημα.

«Προτρέπουμε όλες τις χώρες να μην παρέχουν κανενός είδους βοήθεια στην επιθετικότητα της Ρωσίας. Καταδικάζουμε όλους εκείνους που διευκολύνουν και ως εκ τούτου παρατείνουν τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία», επισημαίνεται στο ανακοινωθέν.

Κίνα: «Ψυχροπολεμική νοοτροπία, ψέματα και συκοφαντίες»

Η κινεζική διπλωματία εξέφρασε από την πλευρά της τη «σθεναρή απόρριψή της» για το ανακοινωθέν του ΝΑΤΟ, που κατ’ αυτήν είναι γεμάτο «ψυχροπολεμική νοοτροπία», «πολεμοχαρή ρητορική», «ψέματα» και «συκοφαντίες».

«Το NATO θα όφειλε να σταματήσει να υπερβάλει για την λεγόμενη κινεζική απειλή, να σταματήσει να υποκινεί σύγκρουση και αντιπαλότητα, και να κάνει περισσότερα για να συνεισφέρει στην ειρήνη και στη σταθερότητα στον κόσμο», ανέφερε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε στις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Όπως γνωρίζουμε όλοι, δεν είναι η Κίνα ο δημιουργός της κρίσης στην Ουκρανία», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Πάνω από 10 εκατ. στρέμματα δασικών εκτάσεων στις φλόγες


Ισπανία – Σάντσεθ: Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά στην Ουκρανία και στη Γάζα


Πόλεμος ΕΕ – Κίνας με θύματα άμαχους καταναλωτές


Επικοινωνιακό «δομικό ανασχηματισμό» Γενικών Γραμματέων ετοιμάζει ο Μητσοτάκης


«Ηλεκτροσόκ» στους καταναλωτές από τους λογαριασμούς ρεύματος – Έρχονται και νέες αυξήσεις


Απεργία: Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Καιρός: «Καμίνι» η χώρα, θα χτυπήσει «κόκκινο» η θερμοκρασία – Σε ποιες περιοχές θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς (LIVE)


«Εφοδος» Μητσοτάκη χωρίς αντίκρισμα σε επείγοντα, εφημερίες – Στο κενό έπεσε το όψιμο «ενδιαφέρον» του πρωθυπουργού


Κύκλωμα εκβιαστών: Στη φυλακή δύο από τους 14 – Σήμερα η απολογία της φερόμενης αρχηγού

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter