Η Ευρώπη ανοίγει ή θέλει να ανοίξει τα σχολεία της λοιπόν, τη στιγμή που η Ελλάδα θέλει να ανοίξει τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες.
Για να δημιουργήσουμε νέα ριάλιτι, για να έχουν «θέματα» τα κανάλια στις κουτσομπολίστικες και δήθεν ενημερωτικές εκπομπές τους. Για να μπορούμε να ελέγξουμε-υποτάξουμε τη νέα γενιά πιο εύκολα από μικρή ηλικία. Νέα (φιλ)ελεύθερα ήθη, νέα (φιλ)ελεύθερα έθιμα. Αβυσσος η ψυχή του «Μωϋσή»! Η φίλη Νίνα Γεωργιάδου έγραψε στα socialmedia:
«Στη Νορβηγία, το υπουργείο Υγείας προτρέπει τους πολίτες να εγκαταστήσουν έγκαιρα στα κινητά τους και να εξοικειωθούν με την εφαρμογή Smittestop. Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα να διαπιστώνει ο πολίτης κατά πόσο βρίσκεται σε μολυσματικό περιβάλλον, διασταυρώθηκε δηλαδή με κάποιο κρούσμα (!!!) και πόσο αποτελεσματικά είναι τα μέτρα της κυβέρνησης (!!!) ένας Χαρδαλιάς δηλαδή κι ένας Τσιόδρας σε application 24 ώρες το 24ωρο και καταγραφή προσωπικών δεδομένων.
• Στην Τυνησία, με την μεγάλη φτώχεια και ανεργία, η εταιρία EnovaRobotics, κατασκεύασε το τετράτροχο ρομπότ, PGuard, το οποίο με υπέρυθρες ακτίνες εντοπίζει αυτούς που παραβιάζουν τα μέτρα socialdistancing. Αρχίζει πρώτα να εκπέμπει ένα φωνητικό σήμα, ” Τι κάνεις εκεί; Δείξε μου την ταυτότητά σου, δεν ξέρεις ότι υπάρχει καραντίνα;” και μετά συλλαμβάνει. Στην Τυνησία ήδη έχουν γίνει συλλήψεις από το PGuard. Αυτός ο ιός θα είχε εφευρεθεί εάν δεν είχε βρεθεί.
• Στη Σιγκαπούρη, στους δημόσιους χώρους, πάρκα, πεζοδρόμια, πλατείες κλπ κυκλοφορούν οι robodoggo, τετράποδα ρομπότ σε καλούπι σκύλου, που εντοπίζουν τους “παραβάτες” του socialdistancing και με τη συνδρομή κατασταλτικών μονάδων, τους συλλαμβάνουν. Ο μεταλλικός σκύλος ονομάζεται Spot, είναι εφοδιασμένος με πολλαπλές κάμερες, αισθητήρες κι ένα λογισμικό για το κοινό καλό.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές και Αμερικάνικες πόλεις υπερίπτανται τα “πανδημικά drones” , τα οποία με ειδικούς αισθητήρες και κάμερες εντοπίζουν αν κάποιος έχει πυρετό, φτερνίζεται, ή βήχει (το κάτι άλλο δεν εμπίπτει στα συμπτώματα του κορωνοϊού) ειδοποιεί τις κατασταλτικές δυνάμεις, που επεμβαίνουν, συλλαμβάνουν και κάνουν ό,τι πρέπει να γίνει, για το κοινό καλό.
• Στην Ελλάδα. που η κρίση χρέους δεν αφήνει πολλά περιθώρια ακριβών δαπανών, γιατί το λεφτόδεντρο δένει καρπούς για εκλεπτυσμένες μασέλες, το υπουργείο Παιδιάς και Θρησκοληψίας περιορίστηκε στις εντελώς παλιομοδίτικες πια κάμερες, που τέτοιες διαθέτει και το τελευταίο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς και ο τελευταίος νεόπλουτος στη βίλα των ονείρων του.
Η απόπειρα για εισαγωγή της καμεράτας στη σχολική τάξη, σήκωσε κάποιο κουρνιαχτό, κυρίως από μια μερίδα του εκπαιδευτικού κόσμου. Δεν ξεσήκωσε τη θύελλα που όφειλε. Παλιομοδίτικο σχετικά το μέσον της κάμερας και πτωχό αλλά με μεγάλες προσδοκίες σε ό,τι αφορά την πολτοποίηση των ανθρώπων, από την πολύ τρυφερή ηλικία.
Το μυαλό των παιδιών είναι ο στόχος και η εγχάραξη της πρώιμης υποταγής και συμμόρφωσης. “Σε βλέπω, όπου κι αν πας, ό,τι κι αν κάνεις. Έχω τον έλεγχο των πιο κρυφών κυττάρων σου”. Κι έτσι, ξεκινώντας να σκύβεις από παιδί, γίνεσαι ο τέλειος ραχητικός πολίτης που ποτέ δε θα μπορέσει να ορθώσει το ανάστημά του, για να υπερασπιστεί αξιοπρέπεια και όνειρα.
Προς το παρόν, ο κουρνιαχτός μάζεψε λίγο τα ασυμμάζευτα. Θα επανέλθουν. Για να παραβιάσουν όλες τις κλειδαρότρυπες, στη σχολική αίθουσα, στο κρεβάτι, στις επιθυμίες, στην απαγορευμένη σκέψη.
Ας έχουμε το νου μας στους μπανιστιρτζήδες!»