Το «μοιραίο» λάθος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ήταν που ήταν ειδυλλιακά τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ήρθε και ο προστατευόμενος της «αγίας οικογένειας» Λευτέρης Αυγενάκης να το αποτελειώσει.

Άλλαξε λοιπόν δύο μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και η απόφαση που βγήκε ήταν υποβιβασμός του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Και από εδώ αρχίζει το πάρτι. Αρχικά στο ποδόσφαιρο και στη συνέχεια στη Νέα Δημοκρατία.

Απειλεί να παραιτηθεί ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Ζαγοράκης και διαγράφεται. Οι παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα δεν προλαβαίνουν να κάνουν δηλώσεις περί αυστηρής απόφασης, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άρον-άρον εξαγγέλλει κατάθεση αναδρομικής τροπολογίας για ηπιότερες ποινές, η οποία μάλιστα ψηφίζεται το βράδυ της Τρίτης.

Με την τροπολογία αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρίζει το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό κάνοντας το χατίρι του υποστηρικτή του εφοπλιστή, επιχειρηματία και μεγαλοεκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη, στέλνοντας τους βουλευτές του πάνω από τη Λάρισα στον ψυχίατρο και χωρίζοντας τη χώρα στα δύο.

Επτά μήνες μετά την άνοδό της στην εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε, εν μέσω αναταραχής στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και ενώ οι ελληνοτουρκικές σχέσεις διατρέχουν τη χειρότερη περίοδό τους μετά την κρίση των Ιμίων, να διαιρέσει ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού και να δημιουργήσει έναν νέο εμφύλιο Βορρά-Νότου.

Για να ευχαριστήσει τον χρηματοδότη του δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα, κάνοντας όμως το «μοιραίο» λάθος που όπως αποδεικνύεται από τις αντιδράσεις δεν του το συγχωρεί κανείς.

Αποδεικνύεται έτσι για ακόμα μια φορά η ανεπάρκεια αυτής της κυβέρνησης και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

Συνεχίζοντας με αυτούς τους ρυθμούς σε πολύ λίγο καιρό θα είναι τέτοια η αντίδραση των πολιτών που θα αναγκαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προκηρύξει εκλογές. Και τότε θα είναι στα χέρια του ελληνικού λαού να συγκρίνει και να διαλέξει τη νέα του κυβέρνηση.

documentonews.gr