Το μελαχρινό κοριτσάκι

Λίγη ώρα προτού αλλάξει ο χρόνος ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ανέβηκε στη σκηνή της πλατείας Συντάγματος όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση ώστε να ευχηθεί καλή χρονιά. Δίπλα του στεκόταν ένα κοριτσάκι. Προτού προλάβει να ολοκληρώσει τις ευχές του τα σχόλια έπεσαν βροχή στα κοινωνικά δίκτυα.

Ποιο ήταν αυτό το κοριτσάκι; «Πολύ μελαχρινό για να είναι ελληνόπουλο. Μη να ’ναι προσφυγόπουλο;», «Μην ήρθε από την άλλη άκρη του κόσμου να μας αλλοιώσει τον πολιτισμό;», «Τι πολιτικό μήνυμα είναι τώρα αυτό που πάει να περάσει ο νέος δήμαρχος ακόμη δεν ανέλαβε καθήκοντα;», «Δεν μας φτάνουν τόσοι ξένοι στον τόπο μας, θέλουμε κι άλλους;».

Αυτά απ’ όσο είδαμε ήταν πάνω κάτω τα μηνύματα διαφόρων «καλών» ανθρώπων που έχουν συνηθίσει να βλέπουν τον κόσμο μέσα από το δίπολο λευκός – σκούρος, άρα καλός – κακός. Ο μανιχαϊσμός ανέκαθεν ήταν ένας πολύ εύκολος και επικίνδυνος τρόπος να αντιλαμβάνεται κανείς τα πράγματα. Πατ κιουτ κατηγοριοποίηση κι έξω απ’ την πόρτα. Διότι έχουμε και δουλειές.

Καλή ώρα, να ευχηθούμε αγάπη στους ανθρώπους μας. Στους «δικούς» μας ανθρώπους όμως. Όχι στον κάθε ξένο που έρχεται και μας χαλάει την υπέροχη χώρα μας, που όλοι τη ζηλεύουν για τον ήλιο μας και την «καταπληκτική ποιότητα ζωής» μας. Αυτός να πάει να του ευχηθούν οι δικοί του, στη χώρα του. Και όχι, δεν είμαστε ρατσιστές που τα λέμε αυτά. Εχουμε κι εμείς μελαχρινούς φίλους, ακόμη και συγγενείς – κάτι μακρινά τριτοξάδερφα, μη νομίζετε…

Κάνουμε κι εμείς, κύριοι, παρέα με μελαχρινούς ανθρώπους, αρκεί να μην προκαλούν. Καταλαβαίνετε. Καταλαβαίνουμε όλοι βεβαίως πόσο τρολ αποδείχθηκε η ίδια η ζωή για όλους αυτούς τους σχολιαστές όταν έγινε γνωστό ότι το κοριτσάκι (αλήθεια, ποιος κάθεται και σχολιάζει μικρά παιδιά;) δεν είναι προσφυγόπουλο αλλά κόρη του μπασκετμπολίστα Νάσου Γαλακτερού και της δημοσιογράφου Νάνσυς Ζαμπέτογλου (μία εκ των παρουσιαστών της βραδιάς).

Οσοι έσπευσαν να σχολιάσουν ίσως πλέον να μην το βλέπουν τόσο μελαχρινό.

Ετικέτες