Το Μαξίμου «ξορκίζει» την εσωκομματική αντιπολίτευση και την ερώτηση των 11 για τα κόκκινα δάνεια

Μετά την χθεσινή ερώτηση 11 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τα κόκκινα δάνεια στο Μαξίμου επικρατεί εκνευρισμός, καθώς οι διαφωνούντες γαλάζιοι βουλευτές δείχνουν εμπράκτως τη διαφοροποίηση τους από κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης, εκθέτοντας τον ίδιο των πρωθυπουργό.

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να υποβαθμίσει το συμβάν, το οποίο έχει προκαλέσει τεράστια συζήτηση σε όλο το γαλάζιο μηχανισμό. Σε σχετική ερώτηση ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «απλά κάποιοι ανακάλυψαν πολύ καθυστερημένα τη δουλειά που κάνει μία σωστά οργανωμένη κοινοβουλευτική ομάδα και ποιος είναι ο ρόλος των βουλευτών. Οι βουλευτές έχουν ως βασική υποχρέωση να κάνουν ερωτήσεις και προφανώς ρωτάνε τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς για διάφορα σημαντικά κοινωνικά θέματα και οι υπουργοί έχουν την υποχρέωση να απαντήσουν. Και επειδή είναι ένα μείζον θέμα, η απάντηση ήρθε άμεσα».

Διαβάστε επίσης: Κακλαμάνης κατά Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια – Προαναγγέλλει νέες παρεμβάσεις βουλευτών

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι με την ερώτηση των 11 γαλάζιων βουλευτών «δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθούμε στο δημόσιο λόγο με το ζήτημα των κόκκινων δανείων και να προβάλουμε την πολιτική μας».

Σε άλλη ερώτηση για τις διαφοροποίησεις των γαλάζιων βουλευτών και τις ρωγμές που υπάρχουν στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «καταλαβαίνουμε ελλείψει αντιπολίτευσης ότι κάποιοι ψάχνουν να βρουν δράκους. Στο παραμύθι δεν υπάρχουν δράκοι. Και αυτό αποδεικνύεται από τη συνοχή της ΝΔ. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που η ΝΔ άντεξε 50 χρόνια, ένας από τους λόγους αυτούς είναι ότι μέσα στη ΝΔ έχουμε ουσιαστική δημοκρατία».

Διαβάστε επίσης: Οι αιτίες πίσω από το «χτύπημα» των 11 γαλάζιων στον Χατζηδάκη – «Να διασώσουμε την αξιοπρέπεια μας» λένε

Καρφιά Κακλαμάνη σε Χατζηδάκη και Μαξίμου

Μπορεί το Μαξίμου να προσπαθεί να «κρύψει» τις μεγάλες αντιθέσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, όμως οι διαφωνούντες βουλευτές μιλάνε δημόσια πλέον για τις κρίσιμες διαφωνίες που υπάρχουν. Στον απόηχο της ερώτησης των 11 βουλευτών για τα κόκκινα δάνεια ο Νικήτας Κακλαμάνης που υπέγραφε και τη σχετική ερώτηση, προανήγγειλε σε συνέντευξή του στον Αντ1 πως θα υπάρξουν κι άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες βουλευτών της ΝΔ, με τις οποίες όπως είπε «προσπαθούμε να ανακόψουμε την πτωτική πορεία της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις».

Ερωτηθείς για την απάντηση του Κωστή Χατζηδάκη, ο βουλευτής της ΝΔ είπε αρχικώς ότι «χαρήκαμε όλοι που σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε 24 ώρες, απάντησε ένας υπουργός. Μέχρι τώρα απαντούσαν μέσα στον μήνα, στο παρελθόν κάποιοι υπουργοί δεν απαντούσαν και ποτέ, όχι μόνο της ΝΔ και άλλων κομμάτων, το ξέρουν αυτό και οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες».

«Στην ουσία της απάντησης, αυτή ξεκινάει με το πώς διασώθηκαν οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια, ενώ εμείς ρωτούσαμε για τον κόσμο. Είχαμε κάνει 5 πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα στα οποία δεν πήραμε απάντηση», είπε.

«Πολιτική απρέπεια από Χατζηδάκη»

Παράλληλα, έκανε λόγο για «πολιτική απρέπεια του φίλου μου του Κωστή Χατζηδάκη» που τους «παρέπεμπε σε μια ανακοίνωση που έβγαλε μια Γενική Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών. Στους βουλευτές δεν απαντούν οι Γραμματείς, απαντούν οι Υπουργοί βάζοντας την υπογραφή τους από κάτω».

Τέλος, ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε ότι «σήμερα τα 4 από τα 5 σπίτια βρίσκονται εν κινδύνω. Δεν μπορείς να βρεις καν τους κυρίους των funds», σημείωσε, αναφερόμενος στις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων, επικαλούμενος και μαρτυρία δημοσιογράφου που είχε λάβει καταναλωτικό δάνειο ότι «επί δύο μήνες προσπαθούσε να πάρει μια βεβαίωση».

Διαβάστε επίσης:

Σύγχυση Μαρινάκη για τα χαλιά της Κεφαλογιάννη: «Πρέπει να δείχνουμε προσοχή όταν μιλάμε για χρήματα των φορολογούμενων»

Όταν η «Μονάδα 8200» της Mossad που οργάνωσε τις εκρήξεις στους βομβητές είχε έρθει στην Ελλάδα για το Predator – Η αποκάλυψη του Documento

«Έκθεση ιδεών» η απάντηση της φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη για την ακρίβεια στην ενέργεια

Palestine 2: Οι Χούθι αποκάλυψαν τον νέο υπερηχητικό πύραυλο των 16 mach που απειλεί το Ισραήλ (Video)