Το Μαξίμου «ξορκίζει» τη συζήτηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αιχμές για τη σαμαρική πτέρυγα της ΝΔ

Το Μαξίμου «ξορκίζει» τη συζήτηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αιχμές για τη σαμαρική πτέρυγα της ΝΔ
Το όνομα του Νίκου Δένδια ακούγεται για την προεδρία της Δημοκρατίας την ώρα που είναι ισχυρός δελφίνος στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σε αμηχανία βρέθηκε στη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να είναι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για γίνει νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, καθώς όπως είπε «αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση-πρόταση».

Χαρακτηριστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ο κ. Δένδιας είναι από τα σημαντικά μέλη της κυβέρνησης, όπως όλα τα κυβερνητικά στελέχη. Έχει ένα από τα πιο κρίσιμα χαρτοφυλάκια. Η κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στο έργο της», συμπληρώνοντας ότι «όλα αυτά που διαβάζουμε συνολικά είναι σενάρια».

Την ίδια στιγμή ο κ. Μαρινάκης άφησε σαφέστατες αιχμές προς τη σαμαρική πτέρυγα, η οποία εδώ και αρκετό διάστημα έχει ανοίξει την συζήτηση για αλλαγή προσώπου σε ότι αφορά την προεδρία της Δημοκρατίας, «καίγοντας» έτσι τη δυνατότητα επανεκλογής της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «είναι εξαιρετικά πρόωρη αυτή η συζήτηση και αντιπαραγωγική και θεωρώ ότι είναι προσβλητική για τον θεσμό της Δημοκρατίας», διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζεται ότι η σαμαρική πτέρυγα εντός της γαλάζιας παράταξης θεωρεί ότι πρέπει στην θέση του προέδρου της Δημοκρατίας να είναι ένα «πρόσωπο από την ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη».

Φόβος στο Μαξίμου για τον «δελφίνο» Δένδια

Πάντως τα σενάρια που συνδέουν τον Νίκο Δένδια με το ενδεχόμενο να προταθεί για την προεδρία της Δημοκρατίας μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι από τους πιο ισχυρούς «δελφίνους» για την επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε η συζήτηση αυτή γίνεται σε μία συγκυρία που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πιο αδύναμος από ποτέ, καθώς η πολιτική φθορά της κυβέρνησης σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του και το Μάξιμου συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης για τα νεκρά ψάρια στον Βόλο: «Δεν είδαμε κανέναν να αναλαμβάνει την ευθύνη»

Προκλητικός Μαρινάκης για άνεργους: «Προτιμάνε να ζούνε με το επίδομα ανεργίας αντί να βρούνε δουλειά»

Φρέντι Μπελέρης: Η πρώτη δήλωση μετά την αποφυλάκιση – «Θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter