Το Μαξίμου «πετάει την μπάλα στην κερκίδα» για τις χυδαιότητες Μπέου κατά Κασσελάκη

Το Μαξίμου «πετάει την μπάλα στην κερκίδα» για τις χυδαιότητες Μπέου κατά Κασσελάκη

Την μπάλα στην… κερκίδα αναγκάστηκε να πετάξει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέναντι στα απανωτά ερωτήματα που αντιμετώπισε τη Δευτέρα για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας -και κατ’ επέκταση του πρωθυπουργού- αναφορικά με το ρεσιτάλ χυδαιότητας του εκ νέου δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, φτάνοντας στο σημείο να εξαπολύσει μομφές ακόμη και κατά των δημοσιογράφων στην αίθουσα πολιτικών συντακτών.

«Δεν προσπαθώ να κάνω ούτε συμψηφισμό, ούτε τίποτα. Αλλά πρέπει να είμαστε απέναντι συνολικά σε οποιαδήποτε αντίστοιχη συμπεριφορά είτε είναι λεκτική, είτε είναι σωματική. Αυτά πρέπει να τα βάλουμε στην άκρη και να συμφωνήσουμε ότι μπορούμε να διαφωνούμε και να διαφωνούμε και έντονα, να διαφωνούμε πολιτικά, να δεχόμαστε προφανώς σκληρή κριτική, να απαντάμε στην κριτική με επιχειρήματα και όλα αυτά να τα αφήσουμε στην άκρη» ανέφερε έπειτα από το ερώτημα του documentonews.gr ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς στην προσπάθειά του να ψελλίσει μία «καταδίκη» για τις χυδαιότητες Μπέου κατά Κασσελάκη, έβαλε για μία ακόμη φορά στο κάδρο τον Παύλο Πολάκη, εγκαλώντας ακόμη και τους δημοσιογράφους.

«Όταν καταδικάζεις απερίφραστα -και καλά κάνεις- συμπεριφορές, όπως η χθεσινή του κ. Μπέου, πρέπει να μην ανέχεσαι νομίζω -και απευθύνομαι και σε ανθρώπους που κάνουν ένα λειτούργημα, κάνουν τη δουλειά τους, όπως όλοι εσείς οι δημοσιογράφοι- ένα άλλο στέλεχος -και αναφέρομαι στον κ. Πολάκη- να αναρτά φωτογραφίες ενός σκιτσογράφου, όσο σκληρή και αν είναι η κριτική που έχει δεχθεί και να “τον παραδίδει στη χλεύη των πολιτών”» είπε ο Παύλος Μαρινάκης, ακυρώνοντας ο ίδιος τα λεγόμενά του περί μη συμψηφισμού.

Ίσως η αιτία για αυτή τη στάση του εκπροσώπου να ήταν το ερώτημα του documentonews.gr, που επισήμανε πως η Νέα Δημοκρατία δεν εξέδωσε ανακοίνωση για το γεγονός, σε αντίθεση με κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ, καθώς και πως παρά τις κορώνες περί «μη στήριξης», υπουργοί της κυβέρνησης όπως ο Χρήστος Τριαντόπουλος βρέθηκαν στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Αχ. Μπέου.

«Τελικά είστε απέναντι σε προσωπικότητες όπως ο Μπέος ή απλώς δεν τις στηρίζετε;» ρωτήσαμε, με τον Π. Μαρινάκη να αντιτείνει πως «νομίζω ότι δεν αμφισβητείται», και στη συνέχεια να επικαλείται άλλη ανακοίνωση του Μοσχάτου, για το περιστατικό της χειροδικίας του δημάρχου Βόλου κατά πολίτη.

«Στην πρώτη απαράδεκτη ενέργεια που είχε την προηγούμενη εβδομάδα, την ίδια μέρα, καταδικάζοντας τις ενέργειές του όταν απαντήσαμε -μεταξύ άλλων- σε αυτά τα οποία ψευδώς μας κατηγόρησε η Αντιπολίτευση, η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Την ίδια μέρα, δηλαδή, που έγινε η πρώτη ενέργεια, το περιστατικό με τον πολίτη, το απαράδεκτο και καταδικαστέο, βγάλαμε ανακοίνωση. Άρα, δεν ισχύει ότι δεν βγάλαμε ανακοίνωση» είπε επιχειρώντας να συσκοτίσει για τις αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας κατά του Αχ. Μπέου, την ώρα που στον δήμο Βόλου οι γαλάζιοι επέλεξαν να μην κατεβάσουν επίσημο υποψήφιο.

«Δεν νομίζω ότι χωρά οποιαδήποτε αμφιβολία ότι και τα στελέχη της Ν.Δ. και τα κυβερνητικά στελέχη είναι απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές. Και δεν νομίζω ότι υπάρχει εδώ πεδίο. Εμείς δεν καταλογίζουμε ούτε κάπου αυτές τις συμπεριφορές, ούτε όμως δεχόμαστε -με βάση και τη συμπεριφορά μας και το γεγονός ότι ούτε μέλος είναι ο κ. Μπέος, ούτε στήριξη δέχτηκε και προκύπτει αυτό και είναι ξεκάθαρο, -να το χρεωθεί αυτό είτε η Κυβέρνηση, είτε η Ν.Δ.. Είναι κάτι νομίζω που λέμε, ότι “το παραμύθι εδώ δεν έχει δράκο”» ανέφερε ακόμα ο Π. Μαρινάκης, καταφέρνοντας στο τρίτο ερώτημα που δέχθηκε για το θέμα, να αφήσει εκτεθειμένους τις χιλιάδες των πολιτών που βρέθηκαν στον στόχαστρο του ρατσιστικού και κακοποιητικό λόγο του δημάρχου Βόλου.

Αμήχανες αποστάσεις κατάφερε να κρατήσει και στα δύο προηγούμενα ερωτήματα που δέχθηκε, καθώς αρχικά, αντί επίσημης καταδίκης του κόμματος επικαλέστηκε δικές του δηλώσεις και άλλων υπουργών σε τηλεοπτική εκπομπή.  «Σημασία έχει, λοιπόν, να στεκόμαστε απέναντι συνολικά σε τέτοιες συμπεριφορές και να μην καταδικάζουμε από τη μία κάποιες συμπεριφορές, επιθετικές ή οποιουδήποτε χαρακτήρα, λεκτικές ή οτιδήποτε άλλο το οποίο είναι απαράδεκτο, αλλά να ανεχόμαστε μέσα στο κόμμα μας αντίστοιχες ή παρόμοιου τύπου συμπεριφορές. Να είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή βίας, λεκτική, σωματική, ρητά και κατηγορηματικά. Και εμείς είμαστε διαχρονικά και σταθερά» δεν δίστασε και σε αυτό το ερώτημα να επιχειρήσει έναν έμμεσο συμψηφισμό.

Σε άλλο ερώτημα, που στο κάδρο μπήκαν οι αναφορές Βορίδη και Πλεύρη κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ο Π. Μαρινάκης υπερασπίστηκε τον εκπρόσωπο του Κυρ. Μητσοτάκη στη Βουλή και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, τονίζοντας πως «είναι δύο απόψεις που εξέφρασαν οι ίδιοι σχετικά με κάποιο θέμα, προσωπικές τους απόψεις, όπως τις εξέφρασαν. Ούτε προσέβαλαν κάποιον, ούτε επιτέθηκαν σε κάποιον, ούτε μπήκαν σε μια αντιπαράθεση».

Συνολικά για το θέμα, ένα άλλο που θέλω να απαντήσω, είναι πως ό,τι έχει πει ο Πρωθυπουργός ισχύει. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, για το συγκεκριμένο νομοθέτημα, όπως έχει δεσμευτεί, προφανώς θα ανακοινώσουμε τον χρονισμό αυτών των παρεμβάσεων, όταν υπάρχει κάτι και εγώ μπορώ να σας το πω. Αλλά δεν αλλάζουμε ούτε τη θέση μας, ούτε όσα έχουμε πει. Και νομίζω ότι έχει αποδείξει σε πλείστες άλλες περιπτώσεις ο Πρωθυπουργός, όποτε έχει την ευκαιρία, ότι αυτά τα οποία λέει τα εννοεί» κατέληξε ο εκπρόσωπος του Μαξίμου, κρατώντας… ζωντανή την «υπόσχεση» πως η κυβέρνηση θα φέρει επιτέλους το σχετικό νομοθέτημα στη Βουλή, την ώρα όμως που οι γαλάζιοι ψήφοι που υπολογίζει η κυβέρνηση σε μία τέτοια περίπτωση δεν ξεπερνούν ούτε τις πενήντα, με αρκετούς βουλευτές να απειλούν ανοιχτά με καταψήφιση. 

Διαβάστε σχετικά: Ακρίτα για νέο χυδαίο παραλήρημα Μπέου: «Άθλιε ψεύτη, έμπλεξες με λάθος άνθρωπο» (Video)

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά τις χυδαίες δηλώσεις Μπέου κατά Κασσελάκη

Συμπληρωματική αναφορά στον Άρειο Πάγο για τις ομοφοβικές δηλώσεις Μπέου (Video)

Στον πάτο της χυδαιότητας ο Μπέος σε σχόλιο εναντίον του Κασσελάκη (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Αφωνία Μητσοτάκη για το ομοφοβικό παραλήρημα Μπέου – Αναμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter