Μαξίμου: Πετάει την μπάλα στη Μενδώνη για τα 15.000 ευρώ στο Βυζαντινό Μουσείο και για το γλέντι των Γλύξμπουργκ

Την μπάλα στο υπουργείο Πολιτισμού πέταξε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ότι αφορά την παραχώρηση ή όχι χώρων του Βυζαντινού και Χριστιανικού μουσείου στην τιμή των 15.000 ευρώ στην Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ, για το γαμήλιο γλέντι που έγινε πριν κάποιες εβδομάδες και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και για τις «αποικιοκρατικές αντιλήψεις» που επικρατούν στην διοίκηση του μουσείου, που σε επανειλημμένες οχλήσεις και τηλεφωνήματα από το Documento έκλειναν τα τηλέφωνα, αποφεύγοντας το δημοσιογραφικό έλεγχο, ενώ και η διευθύντρια του μουσείου Αικατερίνη Δελλαπόρτα δεν έχει δώσει καμία απάντηση μετά το δημοσίευμα.

Διαβάστε σχετικά: Κατατέθηκαν ή όχι 15.000 ευρώ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από την Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ;

Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση του documentonews που διευκρινιζόταν ότι εάν έχει δοθεί συγκεκριμένο ποσό από την Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό μουσείο, γιατί δεν αναγράφεται στη σύμβαση μαζί με το ΙΒΑΝ που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια όπως θα έπρεπε, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «θα απευθυνθούμε στο αρμόδιο υπουργείο για να απαντήσουμε σε αυτό το οποίο λέτε».

Μάλιστα, στη διευκρίνισή μας ότι οι υπηρεσίες του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, όπως και η διευθύντρια Αικατερίνη Δελλαπόρτα αποφεύγουν τον δημοσιογραφικό έλεγχο, κλείνοντας ακόμη και τα τηλέφωνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «δεν γνωρίζω εάν πράγματι δεν σήκωναν το τηλέφωνο ή δεν απαντούσαν σε αυτά τα οποία λέτε. Για να μην υπάρχει όμως παραπληροφόρηση, μόλις έχουμε ενημέρωση από το υπουργείο Πολιτισμού, θα σας τη μεταφέρουμε είτε στην επόμενη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είτε μέχρι τότε γραπτώς».

Υπενθυμίζεται ότι οι συνεργάτες της κ. Δελλαπόρτα προσπάθησαν να αποφύγουν το Documento, κλείνοντας το τηλέφωνο δύο φορές, ενώ στην τρίτη επικοινωνία στο απευθείας τηλέφωνο του γραφείου της απάντησαν απαξιωτικά ότι θα μεταβιβάσουν το ερώτημά μας «άγνωστο πότε».

Την ίδια στιγμή, σε αντιδιαστολή με την αντιμετώπιση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, η απόφαση παραχώρησης του οποίου δεν περιλάμβανε κανένα όρο, η παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για τη συναυλία μνήμης αφιερωμένης στα θύματα των Τεμπών περιλαμβάνει 21 όρους και προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορέσαμε να μπούμε σε επί της ουσίας συζήτηση, λέει ο Πολάκης – Έρευνα για τη διαρροή ζητά ο Κασσελάκης

Κασσελάκης: «Δεν θα ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα, έχω ικανοποιηθεί» – Ζητά έρευνα από τη γραμματεία για τη διαρροή

Ο κύβος ερρίφθη: Τασούλας για Πρόεδρος της Δημοκρατίας