«Το κράτος σκότωσε τη Σιρέλ Γκολάν»: Επέζησε από την επίθεση στο μουσικό φεστιβάλ, αλλά αυτοκτόνησε ανήμερα των γενεθλίων της

«Το κράτος σκότωσε τη Σιρέλ Γκολάν»: Επέζησε από την επίθεση στο μουσικό φεστιβάλ, αλλά αυτοκτόνησε ανήμερα των γενεθλίων της

Η 22χρονη Ισραηλινή Σιρέλ Γκολάν, η οποία επέζησε από την επίθεση της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Supernova κοντά στο κιμπούτς Ρέιμ στις 7 Οκτωβρίου 2023, έβαλε τέλος στη ζωή της ανήμερα των γενεθλίων της. Η νεαρή αντιμετώπιζε επί έναν χρόνο τη διαταραχή μετατραυματικού στρες, δήλωσε η οικογένειά της την Κυριακή 20/10.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, η Σιρέλ επρόκειτο να περάσει την ημέρα γιορτάζοντας τα γενέθλιά της με την οικογένειά της. Αντ’ αυτού, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, με το τηλέφωνό της γεμάτο με αναπάντητες ευχές από φίλους που της εύχονταν χρόνια πολλά για τα 22α γενέθλιά της.

Ο θάνατος της προκάλεσε οργισμένες καταγγελίες από τον αδελφό της, Εγιάλ Γκολέν, ο οποίος κατηγόρησε το κράτος ότι δεν της προσέφερε την απαραίτητη ψυχική βοήθεια. «Το κράτος σκότωσε τη Σιρέλ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της οικογένειάς της για βοήθεια, η κρατική μέριμνα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι οικείοι της.

Η ιστορία της Σιρέλ

Η Σιρέλ και ο σύντροφός της Άντι ήταν στο φεστιβάλ Supernova την ώρα της επίθεσης της Χαμάς. Αρχικά οι δύο τους μπήκαν σε ένα όχημα με στόχο να διαφύγουν από το σημείο, αλλά σύντομα κατάλαβαν, όπως αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ότι δεν θα μπορούσαν να τα καταφέρουν. Έτσι εγκατέλειψαν το όχημα και κρύφτηκαν για ώρες κάτω από έναν θάμνο.

Κάποια στιγμή, τους δόθηκε η ευκαιρία να μπουν σε ένα άλλο αυτοκίνητο οι επιβαίνοντες του οποίου προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τα πυρά. Το ζευγάρι όμως αρνήθηκε να τους ακολουθήσει. Λίγη ώρα αργότερα, οι 11 επιβαίνοντες του εν λόγω οχήματος είτε δολοφονήθηκαν είτε απήχθησαν από τη Χαμάς, όπως είχε εξομολογηθεί τον περασμένο Νοέμβριο η 22χρονη σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Ο αδερφός της ανέφερε πως η Σιρέλ είχε απομακρυνθεί από τους φίλους και την κοινωνική της ζωή, και παρότι τον διαβεβαίωνε ότι «δεν είχε λάβει καμία βοήθεια» από το κράτος, η μόνη υποστήριξη που της είχε προσφερθεί προερχόταν από την οργάνωση επιζώντων του φεστιβάλ Supernova.

«Η μητέρα μου αναγκάστηκε να βγει σε πρόωρη συνταξιοδότηση για να βρίσκεται δίπλα της. Δεν την αφήσαμε ποτέ μόνη, εκτός από σήμερα, και ήταν η μέρα που επέλεξε να τελειώσει τη ζωή της», πρόσθεσε ο Εγιάλ, περιγράφοντας την απόγνωση που βίωσε η οικογένειά τους.

Με αφορμή την τραγική κατάληξη της αδερφής του, ο Εγιάλ κάλεσε το κράτος του Ισραήλ να «ξυπνήσει», διαφορετικά θα υπάρξουν και άλλα τέτοια περιστατικά αυτοκτονίας: «Έχασα την αδερφή μου αλλά θέλω να φωνάξω ώστε να μην χάσουν και άλλοι τους αγαπημένους τους».

Από την πλευρά του το υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Ισραήλ απάντησε ότι «παρέχουμε μέτρα βοήθειας και στήριξης με πολλούς τρόπους σε όσους επέζησαν του φεστιβάλ» καλώντας όσους επιζήσαντες της επίθεσης της Χαμάς νιώθουν την ανάγκη για βοήθεια να επικοινωνούν με το υπουργείο είτε τηλεφωνικά είτε διαδικτυακά.

Διαβάστε επίσης:

Βίος και πολυτέλεια του σερ Πιτσιλή

Επίκαιρη Ερώτηση Σαλμά σε Θεοδωρικάκο για το λαθρεμπόριο καυσίμων: «Κλοπή με τουρκικές αντλίες – Τα είχα πει στον Μητσοτάκη»

Χρήστος Σταϊκούρας: Υπό τη σκιά των Τεμπών στήνει επικοινωνιακό σόου μπροστά στον Άρειο Πάγο (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter