Το κόμμα της Λεπέν προσχωρεί στη νέα ακροδεξιά συμμαχία που φτιάχνει ο Ορμπάν

Καθώς το σοκ της ήττας στις εθνικές εκλογές ακόμα δεν έχει καταλαγιάσει ο Εθνικός Συναγερμός (RN) της Λεπέν, προσπαθεί να ξεπεράσει το στραπάτσο, με την φυγή προς τα εμπρός που οδηγεί το κόμμα στην ζεστή αγκαλιά του… «Βικτάτορα», ήτοι του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.

Αφού οι Λεπέν και Μπαρντελά, δεν κατάφεραν για άλλη μια φορά να πάρουν την κυβέρνηση στην Γαλλία, στρέφουν τώρα την προσοχή τους στα ευρωπαϊκά φόρα, όπου όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο της ουγγρικής κυβέρνησης, συμφώνησαν να συμμετέχουν στην… νέα ακροδεξιά συμμαχία που ετοιμάζει στο ευρωκοινοβούλιο ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το κόμμα που κέρδισε στις γαλλικές ευρωεκλογές (αλλά απέτυχε οικτρά στις εθνικές), θα προσχωρήσει με τις έδρες του μαζί στην συμμαχία- πολιτική οικογένεια που έχει συμφωνήσει ο Ορμπάν για τη νέα θητεία του ευρωκοινοβουλίου, με το Αυστριακό ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO) και τον ηγέτη του τσέχικου κόμματος ANO και πρώην πρωθυπουργού της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις (που αποχώρησε από τους φιλελεύθερους).

Το RN συνυπογράφει πλήρως τους στόχους της συμμαχίας που συνέπηξε ο Ορμπάν, λίγο πριν την πρόσφατη επίσκεψη του στην Μόσχα, αλλά και λίγο πριν η χώρα του αναλάβει την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο. Οι βασικές αρχές της συμμαχίας είναι η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και η μεταφορά περισσότερων εξουσιών από τις Βρυξέλλες πίσω στα… κράτη μέλη.