Το ΚΚΕ καταδικάζει τη συμμετοχή του Όρμπαν στην «άτυπη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών»

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη συμμετοχή του Όρμπαν στην «άτυπη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών»
Viktor Orban (AP Photo/Denes Erdos)

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ «καταδικάζει τη συμμετοχή του Β. Όρμπαν, πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, η οποία ασκεί την Προεδρία της ΕΕ, στην “άτυπη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών” στη Σούσα στο Καραμπάχ κατά την οποία η Τουρκία επιχείρησε να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος στην Κύπρο».

«Παρά την δήλωση αντίθεσης που εκφράστηκε από τον Ύπατο Εκπρόσωπο για την Εξωτερική πολιτική της ΕΕ, Μπορέλ, στη συμμετοχή αυτή, δεν μπορεί να αποκρυφτεί το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η ΕΕ και οι οξυνόμενοι ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων στο εσωτερικό της όσο και με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα συνιστούν πηγή μεγάλων κινδύνων για τον Κυπριακό λαό και τους λαούς της περιοχής καθώς κινούνται στην κατεύθυνση νομιμοποίησης των αποτελεσμάτων της τουρκικής εισβολής και της κατοχής» επισημαίνει η ΕΟ του ΚΚΕ και τονίζει:

«Η συμπλήρωση φέτος 50 χρόνων από τον Ιούλη του ‘74 υπογραμμίζει τη σημασία οι λαοί να μην αποδεχτούν την προκλητική αποσιώπηση των μεγάλων ευθυνών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για την εισβολή και διαιώνιση της κατοχής του 37% του νησιού, στο οποίο είναι εγκατεστημένες βρετανικές, ΝΑΤΟϊκές βάσεις για δεκαετίες και να απορρίψουν αποφασιστικά κάθε μεθόδευση διχοτομικού σχεδίου με ευθύνη του Τουρκικού κράτους και τις πλάτες ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κι αστικών κυβερνήσεων.

Η πάλη αυτή πρέπει να συνοδευτεί από την αποφασιστική καταδίκη της γενοκτονίας που διεξάγει το κράτος-κατακτητής Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με τη στήριξη των ίδιων ακριβώς ιμπεριαλιστικών δυνάμεων αλλά και την εμπλοκή τόσο της Κυπριακής κυβέρνησης, όσο κι αυτής της ΝΔ που απολαμβάνει την ουσιαστική σύμπλευση των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζοντας όλοι τους μαζί προκλητικά στο Ισραήλ “δικαίωμα στην αυτοάμυνα”. Η στάση αυτή υπονομεύει ευθέως τα συμφέροντα του Κυπριακού λαού και ρίχνει “νερό στο μύλο” της επιβολής των τετελεσμένων της εισβολής και κατοχής στη Κύπρο».

«Το ΚΚΕ θεωρεί πως αποτελεσματική κατεύθυνση της πάλης για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι η κατεύθυνση για μια Κύπρο που αφέντης θα είναι ο λαός της, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Λατίνοι και Μαρωνίτες.

Μια Κύπρο ενιαία, Ανεξάρτητη, με μια και μοναδική κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες» υπογραμμίζει, καταλήγοντας, η ΕΟ του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Η παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ασφάλεια στα Βαλκάνια

Δούκας σε Μπακογιάννη: «Εμείς δεν κάνουμε “περιπάτους”, μην μας κουνάτε το δάχτυλο»

Ο Πολάκης επιβεβαιώνει το Documento για τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τα «πάρτι» απευθείας αναθέσεων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter