Ο Περισσός… ξανοίγεται ακόμα πιο πολύ στο διαδίκτυο και αξιοποιεί πιο δημιουργικά τη νέα τεχνολογία. Επιχειρεί να βελτιώσει τις ιστοσελίδες του ΚΚΕ, σε κάθε διάστασή τους, και να ενισχύσει τη δυναμική του στα social media. Η αναβάθμιση της παρέμβασής του προχωρά σε όλα τα επίπεδα. Αυτή τη φορά σειρά έχει η ανανέωση του ιστότοπου που έχει υλικό και δημοσιογραφικές στήλες που δημοσιεύει ο «Οδηγητής», το όργανο του Κεντρικού Συμβουλίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας. Το νέο, ανανεωμένο site του «Οδηγητή» βγαίνει στον «αέρα» στις 24 Μαΐου 2021, στη διεύθυνση www.odigitis.gr. Στόχος είναι να αποτελέσει έναν ακόμα πόλο για επικοινωνία με τη νέα γενιά και να δοθεί μια ώθηση στην αξιοποίηση και διακίνηση του “Οδηγητή”, του περιοδικού της ΚΝΕ.
Όπως επισημαίνουν από την ΚΝΕ, «εκεί, ο επισκέπτης του site, θα μπορεί καθημερινά να βρίσκει αναρτήσεις και σχολιασμό θεμάτων της επικαιρότητας, καθώς και συγκεντρωμένο και ταξινομημένο, με εύχρηστο και καλαίσθητο τρόπο, το πλούσιο υλικό που δημοσιεύει ο “Οδηγητής” μέσα από τις σελίδες του».
Συνυφασμένος με την ίδρυση της ΚΝΕ, της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, ο “Οδηγητής”, φρεσκάρει τη σχέση του με τη νέα γενιά, μέσω του διαδικτύου. Όπως έγραφε προ πολλών ετών η Κομμουνιστική Επιθεώρηση (ΚΟΜΕΠ τεύχος 4/2003/άρθρο Αλέκου Χαλβατζή) , ο «Οδηγητής» ήταν το πρώτο μέσο με το ο οποίο, τον Σεπτέμβριο του 1968, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας έκανε γνωστή την ίδρυσή της. Και συμπλήρωνε: «Λίγο αργότερα η είδηση επιβεβαιώθηκε από τη «Φωνή της Αλήθειας», τον τότε ραδιοφωνικό σταθμό του ΚΚΕ, αλλά και από τον παράνομο «Ριζοσπάστη». Η ΚΝΕ, οργάνωση ζωντανή με υπόσταση και δεσμούς με τη νεολαία από τα πρώτα της κιόλας βήματα, ήταν φυσικό να παρουσιαστεί από το δικό της δημοσιογραφικό όργανο που τη συντροφεύει ως και σήμερα (…)».
Ο τίτλος του προέρχεται από το ποίημα «Οδηγητής», του Κώστα του Βάρναλη. Είναι το έντυπο, που, σύμφωνα με την ΚΝΕ, που αποτυπώνει τους αγώνες των φοιτητών, των μαθητών, των νέων εργαζομένων, στους χώρους «όπου ανάβει μια “φλόγα” διεκδίκησης».
Στο ανανεωμένο site θα υπάρχουν ενότητες για μαθητές, φοιτητές, νέους εργαζόμενους ενώ θα υπάρχει και ταξινόμηση θεματολογικά πολιτισμός, διεθνή, ιστορία, αθλητισμός κ.λπ. ενώ ξεχωριστή θέση θα έχουν συνεντεύξεις, άρθρα σε μορφή ερωτήσεων -απαντήσεων που έχει δημοσιεύσει το περιοδικό και οι μόνιμες στήλες του “Οδηγητή” (Προσεχώς στην τάξη, Πάμε Γυμνάσιο, Ενα τραγούδι – Μια ιστορία κ.ά.).
Αξίζει να επισημάνουμε ότι έναν χρόνο πριν, τον Μάρτιο του 2020, βγήκε στον αέρα η ανανεωμένη έκδοση της επίσημης ιστοσελίδας του ΚΚΕ, www.kke.gr. ενώ ξεκίνησε να λειτουργεί και ο επίσημος λογαριασμός του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στο Twitter (twitter.com/gt_kke).
Πριν από πέντε χρόνια, τον Ιούνιο του 2016 , λειτούργησε η ιστοσελίδα προσφορών στο Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ και ο ιστότοπος για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.