Το «Killers of the flower moon» είναι το μεγάλο φιλμ του 76ου φεστιβάλ των Κανών (Video)

Το «Killers of the flower moon» είναι το μεγάλο φιλμ του 76ου φεστιβάλ των Κανών (Video)

Η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε που θα προβληθεί εκτός διαγωνισμού είναι το κορυφαίο ίσως γεγονός για τις φετινές Κάννες.

Για μια σειρά από λόγους που μας κάνουν να ανυπομονούμε να δούμε το φιλμ (αναμένεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες τον Οκτώβριο από την Feelgood ενώ στις ΗΠΑ θα κάνει πρεμιέρα σε περιορισμένο κύκλωμα στις 6/10 και στις 20 του ίδιου μήνα ανοίγει στις πολλές αίθουσες), το «Killers of the flower moon» είναι η ατραξιόν του 76ου φεστιβάλ των Κανών. 

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Γκραν «Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI» που έγινε best-seller το 2017 που με τη σειρά του ήταν βασισμένο σε αυθεντικά γεγονότα, η νέα δημιουργία του Μάρτιν Σκορσέζε μας μεταφέρει στην Οκλαχόμα της δεκαετίας του 1920. Εκεί που τα μέλη της ινδιάνικης φυλής Οσέιτζ αρχίζουν να πλουτίζουν, χάρη στα μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου που εντοπίζονται στη γη τους, η οποία από τη μια μέρα στην άλλη γίνεται μία από τα πιο πλούσιες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Όμως μια σειρά αινιγματικών δολοφονιών με θύματα τους αυτόχθονες αμερικανούς, διαλύουν το κλίμα ευφορίας. Η σειρά των μακάβριων φόνων αναγκάζει το νεοσύστατο τότε FBI να ασχοληθεί με την υπόθεση, στέλνοντας  ως επικεφαλής των ερευνών τον πράκτορα Τομ Γουάιτ (ο Τζέσι Πλέμονς των «Η εξουσία του σκύλου», «Breaking Bad», «Love & Death»).   

Οι δύο ηθοποιοί με τους οποίους ο Σκορσέζε έφτιαξε τα πιο σημαντικά έργα της φιλμογραφίας του, παίζουν για πρώτη φορά μαζί σε ταινία του σπουδαίου δημιουργού. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι Λεονάρντο ντι Κάπριο και Ρόμπερτ ντε Νίρο συνεργάζονται στη μεγάλη οθόνη: είχαν δουλέψει μαζί και το 1993  στο δράμα του Μάικλ Κέιτον-Τζόουνς «This Boy’s Life». Θυμίζουμε πως ο Ντε Νίρο κέρδισε οσκαρικές υποψηφιότητες Α ρόλου για τις ταινίες του Σκορσέζε «Ο Ταξιτζής», «Το ακρωτήρι του φόβου» και «Οργισμένο είδωλο» (εδώ κέρδισε μάλιστα το χρυσό αγαλματίδιο), ενώ το δεύτερο όσκαρ του ήταν εκείνο για τον Β ρόλο στο «Νονός 2» . Από την άλλη, ο Ντι Κάπριο προτάθηκε για Οσκαρ με τα φιλμ του Σκορσέζε «Ιπτάμενος κροίσος» και «Ο λύκος της Γουόλ στριτ». 

Στο «Killers of the flower moon» ο Ντι Κάπριο υποδύεται τον Έρνεστ Μπέρκχαρτ, ανιψιό ενός ισχυρού ντόπιου ιδιοκτήτη ράντσου (Ρόμπερτ ντε Νίρο), ο οποίος προφανώς και έχει ρόλο στις δολοφονίες. Ο Μπέρκχαρτ είναι παντρεμένος με μια ιθαγενή, την οποία ενσαρκώνει η Λίλι Γκλάντστοουν. Αρχικά ο ρόλος του πράκτορα του FBI προοριζόταν για τον Ντι Κάπριο, αλλά ο διάσημος σταρ έπεισε τον Σκορσέζε να του αλλάξει τον χαρακτήρα. Άλλοι γνωστοί ηθοποιοί που συμμετέχουν στο φιλμ είναι ο Τζον Λίθγκοου («Σχέσεις στοργής»), ο Μπρένταν Φρέιζερ («Η φάλαινα») κι ο Σκοτ Σέφερντ («Ταξιδεύοντας με τον εχθρό μου»). 

Με μπάτζετ πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια και διάρκεια 206 λεπτά (όχι δεν είναι η μεγαλύτερη ταινία του Σκορσέζε καθώς ο «Ιρλανδός» έφτανε τα 209 λεπτά), το «Killers of the flower moon» είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παίξει δυνατά στα επερχόμενα όσκαρ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter