Το καθεστώς Λιόλιου και ο ιστός της «αράχνης»

Το καθεστώς Λιόλιου και ο ιστός της «αράχνης»

Τα σωματεία του μπάσκετ που προσήλθαν στις κάλπες σήμερα το πρωί για να εκλέξουν την επόμενη διοίκηση, δεύτερη από τη μέρα της αποκαθήλωσης του «δεινόσαυρου» Γιώργου Βασιλακόπουλου, έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στη δυστοπία μίας νέας τριετίας Λιόλιου και σε μία παράξενη συμμαχία από συγχρωτίζονται «αιώνιοι εχθροί» από διαφορετικές πολιτικές και αθλητικές παρατάξεις. Οι τρεις υποψηφιότητες που συμπληρώνουν το σκηνικό μάλλον αλατοπίπερο προσθέτουν παρά πραγματική ίντριγκα. Η διαδικασία θα γίνει και αυτή τη φορά ηλεκτρονικά, μολονότι η πανδημία ανήκει στο μακρινό παρελθόν.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος θεωρείται φαβορί για την επανεκλογή, αφού η διοίκησή του αποκτά καθεστωτικά χαρακτηριστικά και ελέγχει τον χώρο, με την ευλογία βεβαίως του Ολυμπιακού και –σκιωδώς- της κυβέρνησης. Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο άλλοτε ιδιοκτήτης του Προμηθέα έλαβε το 55,3% των ψήφων και εξελέγη πανηγυρικά, με 335 ψήφους. Ο Παναγιώτης Φασούλας ήταν δεύτερος και καταϊδρωμένος με 180 ψήφους και 29,7% του εκλογικού σώματος, ενώ ο Άγγελος Παπανικολάου, που θεωρήθηκε «εκλεκτός» της πλευράς Βασιλακόπουλου, καταποντίστηκε στο 14,7%. Σήμερα ο Παπανικολάου κατεβαίνει ως υποψήφιος σύμβουλος της παράταξης …Λιόλιου, ενώ ο Φασούλας διεκδικεί τον προεδρία με σύνθημα: «Πρώτα το μπάσκετ».

Η «αράχνη» της Εθνικής ομάδας, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού έχει στον ιστό της τον Γιάννη Μπουρούση και την κόρη του Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά όχι κάποιον από τους παλαίμαχους αστέρες που τον στήριξαν την προηγούμενη φορά (Γκάλης, Χριστοδούλου). Ωστόσο, ο συνδυασμός του θεωρήθηκε εξαρχής όχημα του Παναθηναϊκού, ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει τα χαμένα ερείσματα προς την εξουσία. Η ετερόκλητη πρασινοκόκκινη συμμαχία γίνεται ακόμη και πιο παράξενη όταν προστεθούν στην εξίσωση οι πολιτικές διαφορές των πυλώνων που την στηρίζουν, ενώ στις παρασκηνιακές ζυμώσεις μετέχουν πρόσωπα αμφιλεγόμενα, όπως ο «mr Crypto» Βαγγέλης Τσάπας και ο μέχρι προ τινός πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος.

Την άλλοτε κραταιά διοίκηση που εξοστρακίστηκε το 2021 με τον –σχεδόν φωτογραφικό και οριακά συνταγματικό- νόμο Αυγενάκη εκπροσωπεί η υποψηφιότητα του άλλοτε γενικού γραμματέα Τάκη Τσαγκρώνη, ενώ ως «ανεξάρτητοι» κατεβαίνουν ο ατζέντης Τάσος Δελημπαλταδάκης και ο Μπάνε Πρέλεβιτς, αποτυχών στις αντίστοιχες εκλογές του ΕΣΑΚΕ.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος απέφυγε συστηματικά τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις το τελευταίο διάστημα. Ο 57χρονος Αχαιός, γιατρός παιδοπνευμονολόγος αλλά και ιδιοκτήτης αλυσίδας καφετεριών, διοικητικός ηγέτης του Προμηθέα Πάτρας από το 2004, μιλάει ανεπίσημα για «αναγνωριστική πρώτη τριετία» και υπόσχεται πιο πλούσιο έργο για τη επόμενη θητεία του. Κορωνίδα στα πεπραγμένα του θεωρεί την πλουσιοπάροχη χορηγική συμφωνία με τον ΟΠΑΠ (με όσα ο εναγκαλισμός με τον τζόγο συνεπάγεται), καθώς και τη συσπειρωμένη εικόνα της Εθνικής ομάδας, σε πείσμα της τοξικότητας και των διαχρονικών προβλημάτων στις σχέσεις της ΕΟΚ με τους Μιλγουόκι Μπακς.

Με αφετηρία την εν Ελλάδι διεξαγωγή του Προολυμπιακού τουρνουά, η «επίσημη αγαπημένη» εμφανίστηκε στο Παρίσι ισχυρή, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο δυναμικό της και με τον Βασίλη Σπανούλη στο τιμόνι της. Ωστόσο, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ πιστώνουν την επιτυχημένη πορεία στο δίδυμο Ζήση-Ντικούδη και υπενθυμίζουν τα απίστευτα ήξεις-αφίξεις του Λιόλιου στο θέμα του Ομοσπονδιακού προπονητή. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος εκπαραθυρώθηκε ενώ είχε συμβόλαιο, τα σενάρια για προπονητές βγαλμένους από πελατολόγιο «φίλου» μάνατζερ προσέκρουσαν στις αντιδράσεις, η πρώτη κρούση στον Σπανούλη γειώθηκε από τον Σύνδεσμο Προπονητών ελλείψει διπλώματος, ενώ ο Δημήτρης Ιτούδης εκτοξεύτηκε στον κάλαθο των αχρήστων σαν στυμμένη λεμονόκουπα.

Το αναπτυξιακό λειτουργεί μόνο στα λόγια, τα ταμεία χειμάζονται, το γηπεδικό λιμνάζει, η μείωση των ομάδων έμεινε κούφια υπόσχεση, η διαδικασία των αδειοδοτήσεων και των wild cards παραμένει ανέκδοτο, το γυναικείο μπάσκετ αργοπεθαίνει μολονότι ετοιμάζεται να φιλοξενήσει Ευρωμπάσκετ, η Α2, η B’ και η Γ’ Eθνική γεμίζουν με ξένους παίκτες, οι μικρές Εθνικές ομάδες παραμένουν έρμαιο μανατζαραίων και άντρο νεποτισμού, το μάρκετινγκ που θα έδινε νέα πνοή παραμένει άγνωστη λέξη, ενώ το μαζικό «πέτσωμα» δημοσιογράφων εγγυάται το ανεξέλεγκτο.

Το «νέο ήθος» της εξουσίας καθρεφτίστηκε ανάγλυφα στο περιβόητο εξώδικο προς τον ημιθανή Δημήτρη Καρβέλα και στην ανάλγητη συμπεριφορά προς όποιον θεωρήθηκε «κληροδότημα» της προηγούμενης διοίκησης. Οι επί σειρά ετών συνεργάτες της ΕΟΚ που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια για να προστατεύσουν κεκτημένα ή δεδουλευμένα είναι πολυάριθμοι. Ο οικονομικός έλεγχος που ο Λιόλιος υποσχόταν παραπέμφθηκε στις καλένδες.

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία εξπρές Boris – «Βουτιά» της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Νίκος Παππάς: Πρόταση νόμου για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους θα φέρει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Θέρμη: Εξιτήριο πήρε το 2 ετών αγόρι – Στη φυλακή ο 46χρονος που παρέσυρε την οικογένεια

Υπόθεση Πελικό: Η στιγμή της σύλληψης του 71χρονου που υπνώτιζε και βίαζε τη σύζυγό του επί 10 χρόνια (Video)

Παραλίγο σύγκρουση στον Προαστιακό: «Αν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας δεν θα είχε συμβεί τίποτα», λέει ο μηχανοδηγός

Σαλαμίνα: Στο δρόμο πεταμένοι οι πυροσβέστες του νησιού

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter