Το Ισραήλ θα συνεχίσει να χτυπάει τον Λίβανο – Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου

Το Ισραήλ θα συνεχίσει να χτυπάει τον Λίβανο – Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου
AP Photo/Mohammed Zaatari

Η τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ήταν “άμεση” και “παραγωγική” και περιέλαβε συζήτηση για μια ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ.

“Διήρκησε 30 λεπτά. Ήταν άμεση, ήταν παραγωγική”, δήλωσε η Ζαν-Πιέρ.

«Ανησυχεί» η Ουάσιγκτον

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν πολύ για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και ιδιαίτερα στη βόρεια Γάζα, ανέφερε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σημειώνοντας ότι το θέμα αυτό υπήρξε αντικείμενο πολύ επειγουσών συζητήσεων μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Ισραήλ.

«Ξεκαθαρίσαμε στην κυβέρνηση του Ισραήλ ότι έχουν υποχρέωση, με βάση το ανθρωπιστικό διεθνές δίκαιο, να επιτρέψουν να φτάσει σε όλες τις περιοχές της Γάζας νερό, τρόφιμα και άλλη αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Αναμένουμε (οι Ισραηλινοί) να συμμορφωθούν πλήρως με αυτές τις υποχρεώσεις», πρόσθεσε.

«Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε ακατάπαυστα τη Χεζμπολάχ»

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού προειδοποίησε σήμερα ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να πλήττει «ακατάπαυστα» τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

«Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε σφοδρά τη Χεζμπολάχ, χωρίς να της αφήσουμε την παραμικρή ανάπαυλα, ούτε την παραμικρή ευκαιρία να ανακάμψει» μετά τη «σημαντική ζημιά που (της) προκαλέσαμε» ανέφερε ο στρατηγός Χέρτσι Χαλέβι σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον στρατό.

Διαβάστε επίσης:

Γκάλαντ: «Τα ισραηλινά αντίποινα εναντίον του Ιράν θα είναι θανατηφόρα, ακριβή και αναπάντεχα

ΗΠΑ: «Εμφύλιος» στους Ρεπουμπλικάνους για θεωρίες συνωμοσίας στα καιρικά φαινόμενα

Χτυπά τη Φλόριντα ο τυφώνας Μίλτον: Πόλεις φαντάσματα, μαύρες προβλέψεις – Πάνω από πέντε εκατ. εκτοπισμένοι (LIVE εικόνα)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter