Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στον νότιο Λίβανο – Ζητά άμεσα εκκενώσεις χωριών

Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στο νότιο Λίβανο, όπως φαίνεται από το βόρειο Ισραήλ, Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2024. (AP Photo/Baz Ratner)

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) αυξάνουν τις δυνάμεις τους στο Νότιο Λίβανο και καλούν τους Λιβανέζους πολίτες που κατοικούν σε «δύο δωδεκάδες χωριά» στο νότιο Λίβανο να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους, συνεχίζοντας τις επιθέσεις λίγες ώρες μετά τη μαζική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους και drones.

«Η δραστηριότητα της Χεζμπολάχ αναγκάζει τις IDF να δράσουν εναντίον της. Οι IDF δεν επιθυμούν να σας βλάψουν», αναφέρει ο συνταγματάρχης Avichay Adraee, εκπρόσωπος των IDF στην αραβική γλώσσα, σε ανακοίνωσή του στο X.

«Για την ασφάλειά σας, πρέπει να εκκενώσετε αμέσως τα σπίτια σας. Όποιος βρίσκεται κοντά σε πράκτορες της Χεζμπολάχ, τις εγκαταστάσεις τους ή τα όπλα τους, θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο», λέει.

 

Ο Adraee λέει ότι κάθε σπίτι που χρησιμοποιείται από τη Χεζμπολάχ για στρατιωτικούς σκοπούς αποτελεί στόχο.

Οι πολίτες του Λιβάνου καλούνται να εκκενώσουν το χώρο και να κατευθυνθούν προς τα βόρεια. «Προσοχή, μην κινείστε νότια! Οποιαδήποτε κίνηση προς τα νότια μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή σας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι IDF λένε ότι θα ενημερώσουν τους πολίτες όταν θα μπορούν να επιστρέψουν.

Χθες, οι IDF εξέδωσαν παρόμοιες εντολές σε άλλα 28 χωριά στο νότιο Λίβανο.

Ο στρατός έχει επίσης προειδοποιήσει για οποιαδήποτε μετακίνηση οχημάτων από τα βόρεια του ποταμού Λιτάνι προς τα νότια του.

Ο στρατός έχει περιγράψει τις χερσαίες επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο ως «περιορισμένες, εντοπισμένες και στοχευμένες επιδρομές», με στόχο την κατεδάφιση των υποδομών της Χεζμπολάχ στη συνοριακή περιοχή. Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι ο στρατός σκοπεύει να τερματίσει τις επιχειρήσεις το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε επίσης:

Axios: Τα σενάρια για την απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν-Στο τραπέζι επίθεση σε εγκαταστάσεις πετρελαίου

Μέση Ανατολή: Φωτογραφικά κλικ που συχνά δεν βλέπουν τη δημοσιότητα… (Photos)

Συγκλονιστικά βίντεο από την στιγμή της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ – Πύραυλος έπεσε πάνω σε αυτοκινητόδρομο (Video)

Καταιγίδα πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ: «Θα το πληρώσουν» λέει ο Νετανιάχου – Η στάση των ΗΠΑ (Videos)

Ένας χρόνος πόλεμος στη Γάζα: Έκθεση για τις οδυνηρές επιπτώσεις σε γυναίκες και κορίτσια

Ετοιμάζουν στα μουλωχτά το μοίρασμα στο Αιγαίο – Επιβεβαιώνει τη διπλωματία «κλειστών θυρών» η βόμβα Ερντογάν