«Το Ισραήλ σχεδίαζε επί 15 χρόνια τις επιθέσεις» – Οι εταιρείες βιτρίνα και το σκιώδες δίκτυο στην εφοδιαστική αλυσίδα

Επί 15 χρόνια τουλάχιστον σχεδίαζε το Ισραήλ τις επιθέσεις, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε πηγή των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στο ABC.

Το Τελ Αβίβ «έβαλε το χεράκι του στην κατασκευή των βομβητών» μέσω παρεμβάσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα. Μάλιστα, το πρόσωπο που μίλησε στο αμερικανικό δίκτυο συμπλήρωσε ότι «η CIA ήταν απρόθυμη να ακολουθήσει την εν λόγω τακτική λόγω του υψηλού κινδύνου για παράπλευρες απώλειες».

Ο σχεδιασμός της επίθεσης περιελάμβανε εταιρείες-βιτρίνες που «συγκροτούσαν» αξιωματικοί των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών. Μέσω των περιουσιακών τους στοιχείων υπέκρυπταν μια νόμιμη εταιρεία που παρήγαγε τους βομβητές, επιβεβαίωσε η πηγή στο ABC News. Ορισμένοι εξ αυτών εργάζονταν γι’ αυτόν τον σκοπό «αλλά στην πραγματικότητα δεν γνώριζαν για ποιον δούλευαν».

Οι παρεμβάσεις του Ισραήλ στην κατασκευή βομβητών καταγράφηκαν για πρώτη φορά από τους Times. Ποσότητες εκρηκτικών και ένας τηλεχειριζόμενος διακόπτης πυροδότησης για την έκρηξη τοποθετήθηκαν στους βομβητές, σύμφωνα με τις πηγές.

Στον Λίβανο, οι εκρήξεις που πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως με εκρηκτικά μέσα σε βομβητές ή walkie talkie, έχουν προκαλέσει τον θάνατο σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους και έχουν τραυματίσει 2.931, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Λιβάνου Φιράς Αλ-Αμπιάντ.

Διαβάστε επίσης

Αυτά είναι τα χαλιά των 18.000 ευρώ που πήρε στο υπουργείο με απευθείας ανάθεση η Κεφαλογιάννη (Photos)

«Απηύδησε» μέχρι και ο Πορτοσάλτε με τα χαλιά της Κεφαλογιάννη (Video)

Όλγα Κεφαλογιάννη: Πάρτι απευθείας αναθέσεων για χαλιά, ταπετσαρίες, κουρτίνες και… coffee table

Από… μαλλί και μετάξι! Με δύο χαλιά της Μοιραράκη αξίας 18.000 ευρώ η διακόσμηση του γραφείου της Όλγας Κεφαλογιάννη

Απάνω σε χαλιά, σε ακριβά χαλιά

Σύγχυση Μαρινάκη για τα χαλιά της Κεφαλογιάννη: «Πρέπει να δείχνουμε προσοχή όταν μιλάμε για χρήματα των φορολογούμενων»

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προκλητική απάντηση για τα χαλιά των 17.980 ευρώ – «Αναγκαία η άριστη φιλοξενία των επισκεπτών»