Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα: Τουλάχιστον 24 νεκροί σε καταυλισμούς σε σχολείο και νοσοκομείο (Photos-Video)

Συνεχίζεται η σφαγή αμάχων στη Γάζα. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και παιδιά και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, στον καταυλισμό της Νουσεϊράτ στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με αξιωματούχους της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του παλαιστινιακού θύλακα.

Την ίδια στιγμή, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 70 έχουν τραυματιστεί, πολλοί από αυτούς σοβαρά, μετά από ισραηλινή επίθεση σε σκηνές εκτοπισμένων εντός του νοσοκομείου Αλ Άκσα στο κέντρο της Γάζας.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί δραματικά, καθώς πλάνα δείχνουν σωστικά συνεργεία να προσπαθούν να σώσουν ανθρώπους που καίγονται ζωντανοί καθώς μαίνεται η φωτιά στον καταυλισμό.

Προσοχή: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε, χωρίς να παρέχει αποδείξεις, ότι έπληξε «τρομοκράτες» της Χαμάς που εργάζονταν σε ένα «συγκρότημα διοίκησης και ελέγχου» μέσα στο νοσοκομείο.

Επίθεση της Χεζμπολάχ σε βάση του Ισραήλ – Υπόσχεται χειρότερα

Τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 51 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων επτά σοβαρά, κατά την επίθεση με drones που εξαπέλυσε το βράδυ της Κυριακής (13/10) η Χεζμπολάχ εναντίον στρατιωτικής βάσης στην Μπινγιαμίνα του βόρειου Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF).

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για το πλήγμα στην στρατιωτική βάση, αφιερώνοντας την επίθεση στη μνήμη του πρώην ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Μάλιστα, δήλωσε αργά την Κυριακή ότι εξαπέλυσε «μια μοίρα επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών» στον καταυλισμό Μπινιάμινα, περίπου 30 χιλιόμετρα νότια της μεγάλης πόλης Χάιφα.

Το χτύπημα ήταν απάντηση στις ισραηλινές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών επιδρομών την Πέμπτη, από τις οποίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 22 άνθρωποι στο κέντρο της Βηρυτού.

Σε μεταγενέστερη ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ προειδοποίησε το Ισραήλ ότι «αυτό που έζησε σήμερα στη νότια Χάιφα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που το περιμένει αν αποφασίσει να συνεχίσει την επιθετικότητά του εναντίον του ευγενούς και αγαπητού μας λαού».

Μια ισραηλινή εθελοντική υπηρεσία διάσωσης, η United Hatzalah, δήλωσε ότι οι ομάδες της στην Μπινιάμινα βοήθησαν «πάνω από 60 τραυματίες» με τραύματα που κυμαίνονταν από ήπια έως κρίσιμα.

Η Χεζμπολάχ εκτοξεύει ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ για περισσότερο από ένα χρόνο, υποστηρίζοντας τους μαχητές της Χαμάς στη Γάζα. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ωστόσο, τα πλήγματά της έχουν φτάσει πιο βαθιά στη χώρα.

Η εξελιγμένη αεράμυνα του Ισραήλ έχει αναχαιτίσει τα περισσότερα βλήματα, με ελάχιστες απώλειες που προκλήθηκαν από τα χτυπήματα ή τα συντρίμμια που έπεσαν.

Υπερασπιστείτε αυτή την «ευλογημένη γη»

Οι πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ επικεντρώνονται όλο και περισσότερο σε περιοχές πέραν των παραδοσιακών προπυργίων της Χεζμπολάχ στη νότια Βηρυτό, καθώς και στα νότια και ανατολικά του Λιβάνου. Το Ισραήλ δήλωσε ότι η αεροπορία του έπληξε «εκτοξευτές της Χεζμπολάχ, θέσεις αντιαρματικών πυραύλων, εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων» και άλλους στόχους, ενώ στο έδαφος οι στρατιώτες του «εξουδετέρωσαν δεκάδες» μαχητές.

Το επίσημο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «κλιμάκωσαν τις επιθέσεις τους» στο νότιο Λίβανο με «διαδοχικές αεροπορικές επιδρομές» που σφυροκόπησαν πολλά συνοριακά χωριά. Αργότερα ανέφερε ότι ένα ισραηλινό χτύπημα στο Mayfadoun, κοντά στη Nabatiyeh, στο νότιο Λίβανο, σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε έναν ακόμη.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι οι δυνάμεις της συγκρούστηκαν αρκετές φορές με ισραηλινά στρατεύματα που προσπάθησαν να «διεισδύσουν» σε χωριά κατά μήκος των συνόρων. Πριν από το χτύπημα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους είχε δηλώσει ότι εξαπέλυσε μια ομοβροντία ρουκετών σε μια «βάση στη νότια Χάιφα». Η οργάνωση μετέδωσε αργότερα μια ηχογράφηση του σκοτωμένου ηγέτη της Χασάν Νασράλα που καλούσε τους μαχητές να «υπερασπιστούν αυτή την ιερή και ευλογημένη γη και αυτόν τον έντιμο λαό». Ο Νασράλα σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη νότια Βηρυτό στις 27 Σεπτεμβρίου, ενώ αρκετοί άλλοι ανώτεροι διοικητές του κινήματος έχουν επίσης σκοτωθεί.

Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι περίπου 115 βλήματα που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ είχαν περάσει στο ισραηλινό έδαφος μέχρι το απόγευμα της Κυριακής. Ένας μαχητής της Χεζμπολάχ συνελήφθη να βγαίνει από μια σήραγγα στο νότιο Λίβανο την Κυριακή, δήλωσε ο στρατός του Ισραήλ, στην πρώτη τέτοια ανακοίνωση από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης.

Διαβάστε επίσης:

Η χρυσή παράγκα της Μενδώνη στη ΔΕΘ

Δακτύλιος: Σε ισχύ από σήμερα για το κέντρο της Αθήνας – Το ωράριο και ποιοι εξαιρούνται

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πύρρειος νίκη Ανδρουλάκη – Τα δύσκολα είναι μπροστά

Συνεχές πριόνισμα Κυριάκου από Καραμανλή και Σαμαρά

Καιρός: Στους 28 βαθμούς η θερμοκρασία – Πότε αναμένεται ραγδαία πτώση

Ετικέτες