Το Ισραήλ «παγώνει» τη χρηματοδότηση στην Παλαιστινιακή Αρχή – Επικαλείται στήριξη στη Χαμάς

Το Ισραήλ «παγώνει» τη χρηματοδότηση στην Παλαιστινιακή Αρχή – Επικαλείται στήριξη στη Χαμάς

Ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς, ανέφερε ότι έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να διακόψει τη χορήγηση κεφαλαίων στην Παλαιστινιακή Αρχή. Παράλληλα, προέτρεψε το υπουργικό συμβούλιο να επανεξετάσει την πολιτική του για τη μεταφορά κεφαλαίων στους Παλαιστινίους. Ο Σμότριτς πιστεύει ότι η Παλαιστινιακή Αρχή στηρίζει την Χαμάς, φέρνοντας ως απόδειξη κάποιες δηλώσεις Παλαιστίνιων αξιωματούχων.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχω δώσει εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει τη μεταφορά πληρωμών αυτόν τον μήνα», γράφει ο Σμότριτς σε επιστολή του στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο υπουργός Οικονομικών ζητά επίσης από το υπουργικό συμβούλιο να εξετάσει την πολιτική του Ισραήλ να μεταφέρει κεφάλαια που συλλέγονται για λογαριασμό της Παλαιστινιακής Αρχής – όπως ορίζεται από τις Συμφωνίες του Όσλο – επικαλούμενο της «υποστήριξης των ανώτερων αξιωματούχων της Παλαιστινιακής Αρχής για τις φρικτές σφαγές της ναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

Συνοδεύει το αίτημά του με μια λίστα με 12 δηλώσεις που έγιναν από Παλαιστίνιους αξιωματούχους από τότε που η Χαμάς έκανε την επίθεσή της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

«Η Παλαιστινιακή Αρχή απέδειξε για άλλη μια φορά το γεγονός, για το οποίο υψώνουμε τη φωνή μας εδώ και χρόνια, ότι είναι μια οργάνωση που υποστηρίζει την τρομοκρατία», γράφει ο Σμότριτς στην επιστολή.

«Ως εκ τούτου, πέρα ​​από τη σύνδεση αυτών των κεφαλαίων με τη Λωρίδα της Γάζας και τους κατοίκους της, αυτά τα κεφάλαια χρησιμοποιούνται για δραστηριότητες κατά του κράτους του Ισραήλ και των πολιτών του», προσθέτει. «Είναι αδιανόητο ότι σε αυτήν την πραγματικότητα, θα συνεχίσουμε να μεταφέρουμε αυτά τα κεφάλαια σαν να μην έχει συμβεί τίποτα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter