Το Ισραήλ οδηγεί τη Μέση Ανατολή στο χάος: Απορρίπτει την πρόταση ΗΠΑ-Γαλλίας για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο

Το Ισραήλ οδηγεί τη Μέση Ανατολή στο χάος: Απορρίπτει την πρόταση ΗΠΑ-Γαλλίας για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε την πρόταση που είχαν καταθέσει ΗΠΑ και Γαλλία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, την ώρα που τα ισραηλινά στρατεύματα φέρονται να προετοιμάζουν το έδαφος για μια πιθανή χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο.

«Τα όσα διαδίδονται για κατάπαυση του πυρός δεν είναι αλήθεια. Πρόκειται για μια αμερικανογαλλική πρόταση, στην οποία ο πρωθυπουργός δεν απάντησε καν», ανέφερε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει επίσης «αντίθετο από την αλήθεια» ένα ρεπορτάζ του καναλιού 12, σύμφωνα με το οποίο ο Νετανιάχου διέταξε τις ισραηλινές δυνάμεις (IDF) να μετριάσουν τα πλήγματα στο Λίβανο, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός εξουσιοδότησε το στρατό να συνεχίσει να χτυπά με πλήρη ισχύ και προσθέτοντας ότι οι μάχες στη Γάζα θα συνεχιστούν μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι πολεμικοί στόχοι.

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: Βαθαίνει η εμπλοκή της Κύπρου στην κρίση – Αμερικανοί στρατιώτες φτάνουν στο νησί

Την ίδια στιγμή, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ απορρίπτει τις προτάσεις για κατάπαυση του πυρός με τη Χεζμπολάχ, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία ζήτησαν να σταματήσουν για 21 ημέρες οι μάχες που έχουν προκαλέσει ανησυχία στοn Λίβανο και εγείρουν φόβους για χερσαία εισβολή.

«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στο βορρά. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι τη νίκη και την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων του βορρά στα σπίτια τους», ανέφερε σε δήλωσή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Ο ίδιος διέψευσε τις ελπίδες για ειρηνική διευθέτηση, αφού ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι είχε εκφράσει την προσδοκία ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί σύντομα κατάπαυση του πυρός.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και αρκετοί σύμμαχοι ζήτησαν την άμεση κατάπαυση του πυρός για 21 ημέρες στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, ενώ εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους σε μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, μετά από έντονες συζητήσεις στα Ηνωμένα Έθνη την Τετάρτη.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας έπληξαν περίπου 75 στόχους της Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Μπεκάα και στο νότιο Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων αποθήκευσης όπλων και εκτοξευτών έτοιμων για πυροδότηση, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός την Πέμπτη.

Στο τελευταίο φονικό πλήγμα, τουλάχιστον 23 Σύροι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν όταν το Ισραήλ έπληξε ένα τριώροφο κτίριο στην πόλη Γιουνίν του Λιβάνου κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε στο Reuters ο δήμαρχος της πόλης, Αλί Κούσας. Ο Λίβανος φιλοξενεί περίπου 1,5 εκατομμύριο Σύρους που διέφυγαν από τον εμφύλιο πόλεμο εκεί.

Διαβάστε επίσης

Το έκτρωμα Φλωρίδη βλάπτει σοβαρά πολίτες και Δικαιοσύνη – Δικηγόροι και πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων εξηγούν στο Documento τα προβλήματα

Λίβανος: Κρίσιμες ώρες – «Το Ισραήλ προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή», εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός 21 ημερών

Μαρινέλλα: Στη ΜΕΘ μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο – Το ιατρικό ανακοινωθέν

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η ΠΓ – Στο τραπέζι τα οργανωτικά, τα οικονομικά και η κόντρα Τζάκρη – Ραγκούση

Νέες ταινίες: Αποικιοκρατία και ενηλικίωση

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter