Γάζα: Αντίστροφη μέτρηση για την απελευθέρωση των ομήρων – Έτοιμο το Ισραήλ για την «Πόρτα του Ουρανού»

Γάζα: Αντίστροφη μέτρηση για την απελευθέρωση των ομήρων – Έτοιμο το Ισραήλ για την «Πόρτα του Ουρανού»

Ο Ισραηλινός Στρατός λέει ότι έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για την υποδοχή της πρώτης ομάδας των 13 ομήρων που πρόκειται να απελευθερωθεί στις 4 το απόγευμα σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας, σε μια επιχείρηση που ονομάζεται «Πόρτα του Ουρανού».

Μόλις απελευθερωθούν από τη Γάζα μέσω Αιγύπτου, οι όμηροι θα μεταφερθούν από τον IDF στην αεροπορική βάση Χατζερίμ στο νότιο Ισραήλ για μια πρώτη υποδοχή, όπου θα υποβληθούν σε σύντομο σωματικό και ψυχοχολογικό έλεγχο.

Ψυχολογική υποστήριξη

Ο στρατός έχει προετοιμάσει ψυχολόγους και ειδικούς ψυχικής υγείας για να χαιρετίσουν τους ομήρους, πολλοί από τους οποίους αναμένεται να είναι παιδιά. Οι ειδικοί θα τους εξηγήσουν τι συνέβη στην κοινότητά τους στις 7 Οκτωβρίου, όταν πιστεύουν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. Ο IDF έχει φέρει τηλέφωνα για τους ομήρους ώστε να μπορούν να καλούν τους συγγενείς τους αμέσως μόλις φτάσουν στο Χατζερίμ.

Οι απελευθερωμένοι όμηροι θα παραμείνουν έως και δύο ώρες στο Χατζερίμ πριν μεταφερθούν στο νοσοκομείο, είτε με ελικόπτερο είτε με μίνι λεωφορείο. Τα ελικόπτερα θα πετούν σε πιο άνετη και αθόρυβη λειτουργία, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Όσοι χρειάζονται άμεση ιατρική φροντίδα θα μεταφερθούν απευθείας από τα σύνορα σε νοσοκομείο, χωρίς να πάνε στο Χατζερίμ. Οι οικογένειες των ομήρων περιμένουν στα νοσοκομεία, ενώ στην περιοχή έχουν κρατηθεί δωμάτια ξενοδοχείων. Το νοσοκομείο παίδων Schneider συνέστησε οι όμηροι να παραμείνουν τουλάχιστον 48 ώρες υπό παρακολούθηση πριν πάρουν εξιτήριο.

Έκκληση για σεβασμό της ιδιωτικότητας

Η ίδια διαδικασία θα διεξαχθεί τις επόμενες τέσσερις ημέρες για τους υπόλοιπους ομήρους που πρόκειται να απελευθερωθούν από την αιχμαλωσία της Χαμάς. Περίπου 50 όμηροι – παιδιά, οι μητέρες τους και άλλες γυναίκες – πρόκειται να απελευθερωθούν εντός των τεσσάρων ημερών, με τρεις Παλαιστίνιους κρατούμενους να απελευθερώνονται σε αντάλλαγμα για κάθε όμηρο. Η τετραήμερη εκεχειρία μπορεί ενδεχομένως να παραταθεί για μία επιπλέον ημέρα για κάθε ομάδα 10 ακόμη ομήρων που απελευθερώνει η Χαμάς.

Ο IDF σε ανακοίνωσή του ζητά από το κοινό να «δείξει υπομονή και ευαισθησία και να σεβαστεί το απόρρητο των απελευθερωμένων ομήρων και των οικογενειών τους» και να μην διακινήσει μη επαληθευμένες πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης:

Μέση Ανατολή: Αναφορές για κινήσεις ισραηλινών τανκ στη Γάζα – Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη

Μέση Ανατολή: Σχεδόν 50 τραυματισμένα παιδιά θα μεταφερθούν από τη Γάζα σε τουρκικά νοσοκομεία

Γάζα: Σε ισχύ η προσωρινή κατάπαυση πυρός, απελευθερώνονται οι πρώτοι όμηροι – Μπαράζ βομβαρδισμών τη νύχτα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter