Το Ιράν βάζει «φρένο» στις έμμεσες συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Το Ιράν βάζει «φρένο» στις έμμεσες συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Σε αχαρτογράφητα νερά μπαίνουν συνολικά οι ισορροπίες στην Μέση Ανατολή, καθώς οι ΗΠΑ παίρνουν πρακτικά πλέον θέση υπέρ του Ισραήλ στην περιφερειακή σύγκρουση που μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή με το Ιράν με αποτέλεσμα η Τεχεράνη να ανακοινώσει ότι σταματά τις έμμεσες συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ομάν.

Την ανακοίνωση από πλευράς του Ιράν για αποχώρηση από την «διαδικασία του Μουσκάτ» έκανε ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αμπάς Αραγκτσί κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο Ομάν τονίζοντας πως: «Δεν βλέπουμε αυτή τη στιγμή να έχουν περιεχόμενο αυτές οι συνομιλίες, όσο δεν έχουμε ξεπεράσει τη σημερινή κρίση. Η διαδικασία αυτή έχει σταματήσει εξαιτίας των συνθηκών στην περιοχή».

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται την ώρα που το Ισραήλ σε συνεννόηση με την Ουάσινγκτον ζυγίζει τις επιλογές του για την απάντηση που έχει ξεκαθαρίσει ότι θα δώσει στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν για να εκδικηθεί για τις δολοφονίες Χανίγια και Νασράλα.

Σε αυτό το πλαίσιο της αυξημένης… συνεννόησης και κοινής προετοιμασίας για να διασφαλιστεί ότι η επόμενη κίνηση από την πλευρά της Τεχεράνης ως απάντηση στην επερχόμενη ισραηλινή επίθεση, θα πάει στον βρόντο, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι μετέφεραν μια συστοιχία του προηγμένου αντιπυραυλικού συστήματος THAAD στο Ισραήλ. Παράλληλα όπως έγινε γνωστό στο Ισραήλ μετέβησαν και οι χειριστές του αντιπυραυλικού συστήματος, που είναι αμερικανοί στρατιώτες.

Οι ειδικοί σημειώνουν πως η ανακοίνωση από πλευράς Τεχεράνης δεν είναι τυχαίο ότι έγινε μερικές ώρες αφότου το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι μεταφέρει προσωπικό και το σύστημα THAAD στο Ισραήλ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter