Το Ιράν διαψεύδει ότι ο διοικητής της δύναμης Quds ανακρίνεται ως πράκτορας του Ισραήλ

Το Ιράν διαψεύδει ότι ο διοικητής της δύναμης Quds ανακρίνεται ως πράκτορας του Ισραήλ
Esmail Ghaani (AP Photo/Ebrahim Noroozi)

Σε διάψευση του ισχυρισμού ότι ο διοικητής της δύναμης Quds των Φρουρών της Επανάστασης (IRCG) του Ιράν, Ισμαήλ Καανί, ανακρίνεται από τους ίδιους, προχώρησε το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, που συνδέεται με τους IRGC.

Το μέσο υποστήριξε στο δημοσίευμά του, ότι οι αναφορές περί ανάκρισης του Καανί είναι ψευδείς και πως πρόκειται για παιχνίδι που παίζεται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για την κατάσταση του Καανί.

Το Tasnim χαρακτήρισε τις αναφορές που δημοσιεύτηκαν στα Reuters, New York Times και Middle East Eye «προερχόμενες από λάθος πηγές» και έκανε λόγο για «ακραία ψέματα».

Διαβάστε σχετικά: Ιράν: Αναφορές ότι υπέστη ανακοπή ο διοικητής της δύναμης Quds – Ύποπτος για εμπλοκή στη δολοφονία Νασράλα

Το Middle East Eye είχε ανακοινώσει ότι ο Καανί, βρίσκεται υπό παρακολούθηση και ανάκριση ως ύποπτος για συνεργασία με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και για συμμετοχή στη δολοφονία του Νασράλα.

Η αραβική έκδοση του Sky News, επικαλούμενο ιρανικές πηγές, είχε μεταδώσει ότι ο Καανί υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια ανάκρισης από τα αρμόδια όργανα της οργάνωσης και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Σημειώνεται, ότι ο διοικητής της δύναμης Quds δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, Χασάν Νασράλα, σε ισραηλινό χτύπημα στα νότια της Βηρυτού στις 30/9.

Διαβάστε επίσης:

Οι πληγές από τον τυφώνας Μίλτον σε ένα τρομακτικό βίντεο – Χιλιάδες κατεστραμμένα σπίτια, εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς ρεύμα

Επίθεση Όρμπαν κατά φον ντερ Λάιεν: Θέλει να με ανατρέψει

Λίβανος: Πάνω από 100 γιατροί και προσωπικό έκτακτης ανάγκης έχουν σκοτωθεί σε ένα έτος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter