Το Ηνωμένο Βασίλειο στέλνει στρατεύματα στην Κύπρο αναμένοντας μαζική εκκένωση των υπηκόων του από τον Λίβανο

Το Ηνωμένο Βασίλειο στέλνει στρατεύματα στην Κύπρο αναμένοντας μαζική εκκένωση των υπηκόων του από τον Λίβανο

Η Βρετανία μετακινεί στρατεύματα στην Κύπρο για να συμβάλουν στην εκκένωση των υπηκόων της που έχουν παγιδευτεί στο Λίβανο, ενώ ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ κάλεσε την Τετάρτη για διπλωματία και άμεση κατάπαυση του πυρός, ώστε να απομακρυνθούν το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ από το χείλος ενός ολοκληρωτικού πολέμου.

Ο Στάρμερ είπε στους Βρετανούς πολίτες να φύγουν όσο υπάρχουν ακόμη εμπορικές πτήσεις.

«Είναι πολύ σημαντικό να ακούσουν το μήνυμά μου, το οποίο είναι να φύγουν και να φύγουν αμέσως», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Μετά από περισσότερους από 11 μήνες διασυνοριακής βίας – που ξεκίνησε στις 8 Οκτωβρίου, όταν η Χεζμπολάχ άρχισε να εκτοξεύει ρουκέτες στο Ισραήλ για να υποστηρίξει τη σύμμαχό της Χαμάς, μία ημέρα μετά τη σφαγή που διέπραξε η Χαμάς στο Ισραήλ – το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ έχουν εντείνει τις μάχες τις τελευταίες ημέρες, με εκατοντάδες ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ και εντατικές αεροπορικές επιδρομές των IDF σε τοποθεσίες της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, καθώς και στοχευμένες δολοφονίες πολλών ηγετών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι 700 στρατιώτες θα μεταβούν στην Κύπρο, ενισχύοντας την παρουσία της στην περιοχή όπου ήδη διαθέτει δύο πλοία του Βασιλικού Ναυτικού, αεροσκάφη και μεταφορικά ελικόπτερα.

Η έξαρση της βίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ έχει αυξήσει τους φόβους ότι η σχεδόν ένα χρόνο διαρκούσα σύγκρουση στη Γάζα θα επεκταθεί σε έναν ευρύτερο πόλεμο που θα αποσταθεροποιήσει τη Μέση Ανατολή.

«Καλώ όλα τα μέρη να απομακρυνθούν από το χείλος του γκρεμού, να αποκλιμακώσουν», δήλωσε ο Στάρμερ. «Χρειαζόμαστε μια κατάπαυση του πυρός, ώστε αυτό να διευθετηθεί με διπλωματικό τρόπο».

Πηγή: The Times of Israel

Διαβάστε επίσης:

IDF: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για «πιθανή» χερσαία εισβολή στον Λίβανο – Επιστρατεύει 2 ταξιαρχίες εφέδρων

Ρωσία: Ο Πούτιν καλωσορίζει… εκ των προτέρων τον Ερντογάν στους BRICS – Ενόψει της Συνόδου

IDF: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για «πιθανή» χερσαία εισβολή στον Λίβανο – Επιστρατεύει 2 ταξιαρχίες εφέδρων

Πιέσεις προς Ουκρανία και Δύση: Ο Πούτιν προεδρεύει στο Συμβούλιο Ασφαλείας υπό τη σκιά της αναθεώρησης του πυρηνικού δόγματος

Σπάνια κοινή δήλωση ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Ιράκ και Ιορδανίας: «Το Ισραήλ ωθεί την περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο»

Κρεμλίνο: Ολέθριο σφάλμα το σχέδιο Ζελένσκι για εξαναγκασμό της Ρωσίας σε ειρήνη – Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση στα ανατολικά

Ευρώπη: Το αποικιοκρατικό παρελθόν και το δουλεμπόριο ευθύνονται για τις ανισότητες ακόμα και σήμερα – Έκθεση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter