Δεν φτάνει να είσαι ακραία συντηρητικός που φασίζει απροκάλυπτα με πρόσχημα την πανδημία, απευθυνόμενος στα πιο ζωώδη ένστικτα του ανθρώπου. Δεν φτάνει να μετατρέπεις την καθημερινότητα των πολιτών στον πλανήτη σε δυστοπία και να επαίρεσαι ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν –ο μη γένοιτο– δεν είχες την ευθύνη της διαχείρισής τους.
Δεν φτάνει όλα τα δεινά που έχουν καταγραφεί από την τέλεση του προπατορικού αμαρτήματος μέχρι σήμερα να τα χρεώνεις στους πολιτικούς σου αντιπάλους.
Οχι, όλα αυτά (και πολύ περισσότερα) δεν φτάνουν εάν δεν κατορθώσεις να υποδουλώσεις τον λαό. Και η συνταγή της υποδούλωσης είναι μία: ο τρόμος!
Οταν ο Χέρμαν Γκέρινγκ, συνεργάτης του Χίτλερ και ιδρυτής της Γκεστάπο, ρωτήθηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης πώς ο γερμανικός λαός τα αποδέχτηκε όλα αυτά απάντησε:
«Ηταν πολύ εύκολο, δεν είχε καμία σχέση με τον ναζισμό. Εχει σχέση με την ανθρώπινη φύση. Μπορείτε να το κάνετε ακόμη και σε μια δημοκρατία. Το μόνο πράγμα που πρέπει να γίνει για να υποδουλώσεις τους ανθρώπους είναι να τους τρομάξεις. Εάν καταφέρετε να βρείτε έναν τρόπο να τρομάξετε τους ανθρώπους, μπορείτε να τους κάνετε να κάνουν ό,τι θέλετε».
Στο πρώτο –πολύ ήπιο στη χώρα μας– κύμα της πανδημίας ο ελληνικός λαός πειθάρχησε απολύτως, τρομαγμένος με το θανατικό που έβλεπε να θερίζει τη γειτονική μας Ιταλία με επίκεντρο το Μπέργκαμο και παρά τις επιλογές της κυβέρνησης στα οικονομικά μέτρα στήριξης (;) και την παραβίαση της τήρησης των περιορισμών στην κίνηση (φορτηγό στο Μαξίμου με Πρωτοψάλτη, εγκαίνια πλατείας Ομονοίας κ.λπ.), και μαζί με την αντιπολίτευση (που έβαλε πλάτη) πίστωσε στην κυβέρνηση τα θετικά αποτελέσματα.
Οταν όμως –αμέσως μετά– ο αυτοανακηρυχθείς Μωυσής, αντί να εφαρμόσει τις δέκα εντολές, καθόλου απερίσκεπτα επέβαλε τις βολικές –γι’ αυτόν και τους φίλους του– εφτά πληγές του φαραώ, πιστός στο δόγμα «η δική σας συμφορά η δική μου ευκαιρία», τότε η αγανάκτηση κατανίκησε τον φόβο και η αδικία υπερνίκησε τον τρόμο.
Τότε κατόρθωσε να τρομοκρατήσει τους γονείς – όχι με τους καταληψίες των πανεπιστημίων, αλλά με την υπουργό Παιδείας που δυσκόλευε την πρόσβαση στα δημόσια πανεπιστήμια και με την εξομοίωση των πτυχίων έδινε τις δουλειές στους κουμπούρες αποφοίτους των ιδιωτικών ΙΕΚ.
Τότε κατόρθωσε να τρομοκρατήσει τους επαγγελματίες – όχι με τον Αδωνη που ζήτησε να του παραδώσουν τα κλειδιά, αλλά με την «αναπτυξιακή» πολιτική που χορηγεί κρατικά χρήματα σε μια μικρή ελίτ και τα χρέη τους θα πληρωθούν από όλους τους άλλους.
Τότε κατόρθωσε να τρομοκρατήσει τους πολίτες – όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ που διασπείρει τον ιό και στηρίζει την τρομοκρατία, αλλά με την γκεμπελική προπαγάνδα των βραδινών δελτίων που του έλεγαν ότι το άδικο και αναίτιο ξύλο που έφαγε αποτελεί αιτία προσαγωγής σε δίκη και βαριάς του τιμωρίας.
Οταν δεν είσαι ο Μπάτμαν μην κάνεις τη ζωή των πολιτών Γκόθαμ Σίτι.