Το φίδι ξαναξυπνά

Το φίδι ξαναξυπνά

Κάτι πολύ άσχημο για την Ελλάδα αρχίζει να κινείται στη Θεσσαλονίκη και κινδυνεύει να την καταλάβει ολόκληρη.

Την απόλυτη ευθύνη την έχει, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές μια κυβέρνηση της Δεξιάς με ακροδεξιά χαρακτηριστικά.

Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, θα δούμε τη δεκαετία του 1930 την ΕΕΕ (Εθνική Ενωση «Ελλάς») μια αντισημιτική και πρωτοφασιστική οργάνωση να κατακαίει την εβραϊκή συνοικία της συμπρωτεύουσας, ενώ στελέχη της συμμετείχαν στα δωσιλογικά Τάγματα Ασφαλείας.

Τον Μάη του 1936 οι δυνάμεις της Χωροφυλακής του πρωθυπουργού Μεταξά επιτίθενται στους διαμαρτυρόμενους καπνεργάτες με αποτέλεσμα 12 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου το 1948 ο Τζώρτζ Πολκ δημοσιογράφος του CBS δολοφονείται λίγο πριν συναντηθεί με τον Μάρκο Βαφειάδη του Δημοκρατικού Στρατού στο βουνό.

Το 1963 δολοφονείται από παρακρατικές ακροδεξιές ομάδες ο συνεργαζόμενος με την ΕΔΑ βουλευτής Γρηγόρης Λαμπράκης.

Μετά τη μεταπολίτευση αναπτύσσονται διαφόρων ειδών ακροδεξιά σταγονίδια στη συμπρωτεύουσα που φτάνουν μέχρι τις βίαιες αντιδράσεις για το μακεδονικό.

Στη συνέχεια είχαμε την ραγδαία εξάπλωση της νεοφασιστικής λαίλαπας,  μέσω της Χρυσής Αυγής, την είσοδό της στη Βουλή, τις διανομές μίσους με τρόφιμα μόνο για Ελληνες με αποκορύφωμα τη δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι.

Σε όλες τις περιπτώσεις το πολιτικό σύστημα, εκτός Αριστεράς, κώφευε προσπαθώντας να προσεταιριστεί ψήφους.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Οι επιθέσεις νεοφασιστών μαθητών που χαιρετούν ναζιστικά κατά δημοκρατικών φοιτητών δεν συγκινούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Στην προσπάθειά τους να κερδίσουν τις ψήφους της παράνομης πλέον Χρυσής Αυγής καταφεύγουν και πάλι στη θεωρία των δύο άκρων, εκτρέφοντας ακόμη καλύτερα το φίδι του νεοφασισμού που δυστυχώς ποτέ δεν πέθανε και σηκώνει κεφάλι κυρίως σε περιόδους κρίσης και φτωχοποίησης της κοινωνίας.

Αλλά και αυτή μια κυβέρνηση της Δεξιάς με τουλάχιστον τρεις ακροδεξιούς υπουργούς δεν είναι; Μπορεί να περιμένει κανείς κάτι το διαφορετικό;

Μόνο που αυτή τη φορά οι πολίτες γνωρίζουν τι τους περιμένει και δεν θα το αφήσουν να δηλητηριάσει τη χώρα. Γιατί όλες οι προηγούμενες φορές κατέληξαν σε τραγωδίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter