Το EURO 2028 σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία

Το EURO 2028 σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία

Η Μεγάλη Βρετανία (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Βόρειος Ιρλανδία) και η Ιρλανδία θα αναλάβουν όπως όλα δείχνουν την διοργάνωση του EURO 2028, ελλείψει άλλης επίσημης υποψηφιότητας .

Ο μοναδικός φάκελος που κατατέθηκε σύμφωνα με Βρετανικά μέσα, στην οργανωτική επιτροπή της UEFA ήταν των δύο χωρών. Η προθεσμία δήλωσης λήγει στις 5 Απριλίου και καμία άλλη ομοσπονδία δεν φαίνεται πως θα καταθέσει αίτημα για την διοργάνωση.

Η Ρωσία λόγω του πολέμου βγήκε αυτόματα από το «κάδρο» της υποψηφιότητας, ενώ η Τουρκία έκανε «πίσω» τελευταία στιγμή καθώς υψηλόβαθμα στελέχη της χώρας δήλωσαν δισταγμό κατά πόσο είναι έτοιμη η Τουρκία να φιλοξενήσει μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Το Euro του 2024 θυμίζουμε ότι θα διεξαχθεί στην Γερμανία.

Η διοργάνωση του 2028 αναμένεται να είναι η πρώτη με 32 ομάδες, ωστόσο δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος όλες οι διοργανώτριες χώρες. Βάσει του  κανονισμού της UEFA, μόνο δύο από αυτές θα επιτραπεί να συμμετάσχουν στην τελική φάση χωρίς προκριματικούς. Παραμένει αδιευκρίνιστο ποιες θα είναι αυτές.

Η τελική ανακοίνωση της UEFA για την ανάληψη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Απριλίου.

Η Αγγλία φιλοξένησε την τελική φάση( ημιτελικοί, τελικός) του Euro2020 με την Αγγλία να πηγαίνει στον τελικό του Γουέμπλεϊ χάνοντας από την Ιταλία στα πέναλτι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter