Το ερώτημα της Μαρίας Καρυστιανού που θα έθετε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το Documento – Για έκτη χρονιά «κρύβεται» ο πρωθυπουργός

Το ερώτημα της Μαρίας Καρυστιανού που θα έθετε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το Documento – Για έκτη χρονιά «κρύβεται» ο πρωθυπουργός

Ένα αφοπλιστικό ερώτημα της Μαρίας Καρυστιανού, προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, είχε προγραμματίσει να θέσει στον πρωθυπουργό το Documento κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Το ερώτημα που θα έθετε ο δημοσιογράφος Αντιλιάν Κοτζάι στον πρωθυπουργό είχε ως εξής:

«Κύριε πρωθυπουργέ νιώθουμε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε την ερώτηση που σας απηύθυνε δημόσια για την τραγωδία στα Τέμπη η μάνα κυρία Μαρία Καρυστιανού, η οποία κάνει λόγο για νέα επιστημονικά στοιχεία ειδικού καθηγητή των ΗΠΑ, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από αρωματικούς υδρογονάνθρακες, και όχι από τα άκαυστα έλαια σιλικόνης των μηχανών, όπως αρχικά αναφέρθηκε, ενώ σημειώνει ότι το παράνομο φορτίο που μετέφερε το εμπορικό έκαψε 30 ανθρώπους. Καταγγέλλει επίσης, πως ο τεχνικός σύμβουλος και η ομάδα του που είχε ορίσει «δέχθηκαν άδικη επίθεση με σκοπό την αποδόμηση της μελέτης τους και δικαιώθηκαν ως προς τα αποτελέσματα της έρευνας τους». Η κ Καρυστιανού καταλήγει, “δυστυχώς, ούτε θεωρίες συνομωσίας, ούτε μπαζο-αερολογίες, ούτε ταχύτατη και αποτελεσματική δικαιοσύνη βιώσαμε μέχρι στιγμής στο έγκλημα των Τεμπών, όσα αποκαλύπτονται είναι η αλήθεια” και σας ρωτάει “γιατί κάηκε το παιδί μου κ. Μητσοτάκη;”».

Ωστόσο, πιστός στις αρνητικές του παραδόσεις, ο πρωθυπουργός για έκτη συνεχόμενη χρονιά δεν «έδωσε» ερώτηση στο Documento στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, δείχνοντας πως αντιλαμβάνεται την ελευθεροτυπία στην χώρα μας.

Σημειώνεται ότι ερωτήσεις δεν δόθηκαν στο Documento, στον Ριζοσπάστη και στην Αυγή, γεγονός που αποτυπώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την «αλλεργία» του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μέσα ενημέρωσης που δεν εξυπηρετούν το κυβερνητικό του αφήγημα.

Για μια ακόμη φορά λοιπόν, ο πρωθυπουργός απέφυγε τα δύσκολα ερωτήματα, προστατευμένος στη φούσκα του μιντιακού περιβάλλοντος που έχει δημιουργήσει.

Διαβάστε επίσης

«Λευκά» ποινικά μητρώα από… μαύρη τρύπα

Κακοκαιρία Atena: Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι – Πότε ξεκινούν, πόσο θα κρατήσουν τα φαινόμενα (LIVE)

Ξανά στο εδώλιο ο Λιγνάδης – Ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό για βιασμούς ανηλίκων

Χωρίς ταξί σήμερα η Αττική – 24ωρη απεργία του ΣΑΤΑ

Στην Αθήνα ο Τσεντί Οσμάν – Αυτή είναι η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter