Τη διατήρηση του πρωθυπουργικού Γραφείου στην Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε το Μαξίμου. Διευθύντρια ορίστηκε η πρώην βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ, Μαρία Αντωνίου.
Γιατί αποτελεί είδηση η διατήρηση του συγκεκριμένου αξιώματος; Μα, φρόντισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός γι’ αυτό, όταν ένα χρόνο πριν είχε χαρακτηρίσει το γραφείο Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης ως… «άχρηστο».
Για την ιστορία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει τον Μάρτιο του 2018, σε σύσκεψη στελεχών της ΝΔ από τη Βόρεια Ελλάδα: «όλη η υποβάθμιση και η εγκατάλειψη της πόλης καθρεφτίζεται στο άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι, γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη»!
Τι συνέβη, λοιπόν, και το «άχρηστο» μετετράπη αίφνης σε… χρήσιμο; Μην πάει ο νου σας σε κομματικά ρουσφέτια! Δεν κάνει τέτοια ο Κυριάκος! Απλά, σύμφωνα με το Μαξίμου, η εν λόγω διοικητική δομή πρόκειται να αναβαθμιστεί σημαντικά: «Στόχος είναι το Γραφείο Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης να αποκτήσει ουσιαστικό ρόλο και περιεχόμενο, όχι μόνο για την επαφή με τους πολίτες και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης, αλλά σε συνεργασία με τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης και τις αυτοδιοικητικές αρχές να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και την προβολή του brand Μακεδονία». Και χρήσιμη για τους πολίτες θα γίνει δηλαδή, και θα προβάλλει τo «brand» Μακεδονία (σ.σ. μετά τη… «συμφορά που μας βρήκε με τις Πρέσπες, σκέφτηκε η νέα μας κυβέρνηση)!
Όσο για την Μαρία Αντωνίου, τη νέα διευθύντρια του γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης, υπήρξε επί χρόνια βουλευτής Καστοριάς με τη ΝΔ και στέλεχος της αυτοδιοίκησης, αλλά δεν κατόρθωσε να επανεκλεγεί βουλευτής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Σιδεροκέφαλη και χρήσιμη στην… πρώην άχρηστη θέση, ευχόμαστε!
ΣΥΡΙΖΑ: Όψιμη αναγνώριση
«Η τοποθέτηση νέας επικεφαλής στο Γραφείο Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης αποτελεί όψιμη αναγνώριση από τη Ν.Δ. της αναγκαιότητας ύπαρξης και λειτουργίας ενός θεσμού που ίδρυσε και στήριξε ο Αλέξης Τσίπρας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.
Και συνεχίζει:
«Να θυμίσουμε ότι η Ν.Δ. από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε αμφισβητήσει, αν όχι λοιδορήσει, την ύπαρξή του ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις ένα χρόνο πριν, το χαρακτήριζε «άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι». Αυτά την ίδια στιγμή που το σύνολο των τοπικών φορέων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικών ομάδων, ανεξαρτήτως πολιτικής τους τοποθέτησης, αναγνώριζε την θετική του συνεισφορά στα κρίσιμα ζητήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Στην κ. Αντωνίου ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα και ελπίζουμε να μην το καταστήσει κέντρο «κομματικού ρουσφετιού», αλλά να συνεχίσει το πετυχημένο έργο των προκατόχων της στην παρακολούθηση και επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στην περιοχή ευθύνης του Γραφείου.
Τέλος, μένει να αποδειχτεί αν ο πρωθυπουργός θα επισκέπτεται την πόλη με την ίδια συχνότητα που το έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, αν θα παρέχει τη δυνατότητα στους φορείς να τον συναντούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης και αν θα συνεχίσει στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του ρόλου της στην ευρύτερη περιοχή».
Δώρα Αυγέρη
Μετά την ανακοίνωση για την επαναλειτουργία του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η Αν. Τομεάρχης Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Δώρα Αυγέρη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όλη η υποβάθμιση και η εγκατάλειψη της πόλης καθρεφτίζεται στο άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι, γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη», δήλωνε πριν από ένα χρόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αφού η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να ιδρύσει το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη λοιδορήθηκε ανελέητα από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, αφού τα πρόσωπα που το στελέχωσαν, στοχοποιήθηκαν από το μηχανισμό τους, τελικά η νέα κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει το “άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι” γραφείο .
Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να παραδεχθεί τη χρησιμότητα του Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, ν’ αναγνωρίσει τον ουσιαστικό ρόλο του και το χρήσιμο έργο που έχει παραχθεί. Πλην όμως, η επιλογή του για τη στελέχωση με μια πολιτευτή, η οποία ανταγωνιζόταν με τη Χρυσή Αυγή στις εμφυλιοπολεμικές γιορτές μίσους, δεν προδιαθέτει θετικά για την ανάγκη συγκλίσεων και συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας».